Merhaba Sektör Medya Grubunun siz değerli okurları. Bu hafta ilk köşe yazımla yeniden sizlerin karşısında olmanın sevincini yaşıyorum.

Biraz grip olmuşum hastayım ama sizlerle olmak bana bir güç verdi ve klavyenin başına geçtim.

Evet, havalar soğudu ve mevsim geçişleri nedeniyle soğuk algınlıkları, grip vakaları artmaya başladı. Mevsimin ilk gribine de yakalamış oldum. Hava sıcaklığındaki düşüşler özellikle gece ve sabaha karşı kendisini hissettiriyor. Web sayfalarında gezinirken, gribe karşı alternatif çözüm yolları aramaya koyuldum. Mümkün oldukça antibiyotikten uzak durmaya çalışıyorum. Çözümü bu nedenle alternatif tıpta arıyorum. 
Gribe, hastalığa evde çözümler araken nefis yemek tarifleri sitesinde bulduğum tarifleri beğendim ve sizlerle paylaşmak istedim...

1 su bardağı suya 1 çay kaşığı İngiliz karbonatı ekleyip içtiğinizde boğaz ağrınız hafifler. Karbonat mikropların güçlenmesini önleyerek hastalığı atlatmanızı kolaylaştırır.
Tıkanan Burunlara Papatya Buharı. Grip virüsü özellikle üst solunum yollarını tıkar. Üst solunum yollarını açmada etkin olan papatya kurusu ile nem ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Ilık su içerisine birkaç adet papatya kurusu koyup evinizde kullandığınız soba ya da kaloriferin üstüne asabilirsiniz. Buharlaşan papatya suyu evin nem dengesini sağlayarak burun tıkanıklığını engeller. Havanın nemlenmesiyle birlikte varsa öksürük sorununuz da hafifleyecektir.
Öksürük Kesici Ballı Zencefil. Can sıkıcı semptomları olan gribe öksürüğe ne iyi gelir? Griple birlikte gelen kuru ve gıcık öksürüğü engellemek için ise ballı ve zencefilli bir karışım hazırlayarak sabah ve akşam 2 şer tatlı kaşığı tüketebilirsiniz. Zencefil, gribe ne iyi gelir evde yapılacak ne var diyenlerin genelde başvurduğu doğal şifa kaynağıdır. Vücudun savunma mekanizmasının harekete geçmesinde etkili olan zencefil biraz ateşi yükselterek bünyenin mikroplarla mücadele etmesini destekler. Bal ise hem hastalıkla mücadeleyi kolaylaştırır hem de vücut direncini artırarak tekrar grip olma olasılığını minimuma indirir.
Yorgun Gözlere Çay Uygulaması. Gripte göz yaşarması durumundan kurtulmak için tozlu ve kirli ortamlardan kaçınabilir, uyku saatlerinizi arttırarak gözlerinizi dinlendirebilirsiniz. İçtiğiniz çayın birkaç damlasını temiz bir pamuğa damlatarak gözlerinizde bekletebilirsiniz. Alerjik gribe ne iyi gelir diyorsanız ve siz de kızarmış gözlerinizden şikayetçiyseniz çay pansumanı yapabilirsiniz.
Gribe ne iyi gelir. Bitkisel olarak neler kullanabilirim diyenler için birçok alternatif bulunmaktadır. Vanilya çubuğu, tarçın kabuğu, kuşburnu, portakal kabuğu, ıhlamur ve adaçayı ile kendinize muhteşem bir çay demleyin. Bu çayın kokusu gripten dolayı gelişen nefes alma sorununuzu çözer ve aynı zamanda vücut direncini artırır. Gribe çözüm olarak gece uyumadan bu şifalı çaylardan içerseniz daha rahat bir uyku çekebilirsiniz.
Doğal Beslen Doğal Olarak Güçlen! Sıklıkla sorulan gribe ne iyi gelir doğal çözüm evde kendi hazırladığınız yiyecekleri tüketmek ve hazır gıdalardan kaçınmaktır. Kemik suyu ile hazırlanan limonlu çorbalar, tavuk suyuna yemekler ve taze meyveler ile kuru yemişlerle dolu tabaklar gribi hafif atlatmak için geçmişten günümüze evlerde en çok rağbet gören seçenekler arasındadır.
Beslenmenizi İyileştirin. Gribe en iyi ne gelir diye soracak olursanız, doğru ve dengeli beslenmenin önemini vurgulamak isterim.
Abur cubur tüketiminden kaçınmak, vücudunuzun grip ve çeşitli hastalıklara karşı olan direncini diri tutar. Gribe en etkili çözüm önerilerinden birisi de dinlenmektir. İstirahat ettiğiniz odanın havasının temiz olmasına da özen göstermelisiniz.
Bol Bol Su İçin. Su, gribe iyi gelen içecekler arasında ilk sırayı alır. Bol su içmek gribe iyi gelen önemli bir alışkanlıktır. Grip başlangıcına ne iyi gelir diyenlerin de bol su içmesi tavsiye edilir. Böylece hastalık ilerlemeden mikropların vücuttan atılması kolaylaşabilir. Su tüketimi ile gribin etkilerini azaltabilir, iyileşme sürenizi kısaltabilirsiniz.

Şimdilik kalın sağlıcakla…