Merhaba Sektör Medya Grubu’nun değerli okurları. 5 Eylül Uluslar arası Yardımseverlik günü olarak kutlanmaktadır.

 Dünyayı döndüren iyiliktir diye inanan insanlardanımdır. Yardımda bunların arasında yer alır. Dünyada yardıma muhtaç o kadar insan var ki, ‘Keşke her birine ulaşabilsem’ derim hep içinden. Doğal afetler ve savaşlarla birlikte özellikle yardıma ihtiyacı olan insanlarımız var.

 Bir tarafım benim Kahramanmaraşlıdır. 6 Şubat depreminde yardımın ne kadar önemli olduğunu en iyi bilenlerdenim.  Düşünün bir anda insanlar her şeyini kaybediyor ve birilerinin kendilerine yardım elini uzatmasını bekliyor. Birde 6 Şubat yani kışın en sert olduğu zaman olmasıyla da yardım çığlıklarına her birimiz ayrı ayrı tanık olduk. 6 Şubat depreminde millet olarak yardımlaşma konusunda dünyaya örnek olduk bence. İmkanlarımız dahilinde millet olarak yardım elini uzattık. Ekmeğimizi bölüşmedik, ‘Biz burada temin ederiz bir şekilde şuan onların ihtiyacı var’ diyerek bir bütün olarak gönderdik. Bunları yaşadık ve dediğim gibi yardımlaşmanın en güzel örneğini verdik.

 Geçtiğimiz gün bir haber gördüm ve çok duygulandım. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz’un vasiyeti bir su kuyusunun açılmasıymış. Tanzanya’nın Mgambojuu köyünde gerçekleştirildiğine ait bir haber.

Musluğun başında duran çocukların gözlerindeki mutluluğu gördüm ve çok duygulandım, onlara bu mutluluğu yaşatmakta vesile olduğu için. İşte yardımlaşmanın en güzel örneklerinden biride bu bence. Sende olanı olmayana ulaştırmak. Özellikle de canlıların yaşam kaynağı olan bir şeyi ulaştırmak.

İyilik yapmayı, birilerine yardım eli uzatmayı hiçbir şeye değişmem, bir sonraki yazımda buluşmak dileğiyle…