Merhaba Sektör Medya Grubu’nun değerli okurları. Bugün saatler 09.05’de gösterdiği anda Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü selamladık, özlemle yad ettik.

Cepheden cepheye at sırtında koşan büyük bir liderdi o. Mavi gözlerini denizlerimize benzetirdim her zaman. 19 Mayıs 1919’da gözlerine benzeyen denizden inerek Samsun’a ayak bastı ve milli mücadelenin ilk adımını buradan attı. Yolu uzun ve zorlu olacağının farkındaydı ama o inancının doğrultusunda geri adım atmadı ve ilerledi. Erzurum, Sivas, Amasya’da kongreler düzenledi ve işgal devletlerinden ülkeyi kurtarmak için ulusa yol gösterdi. 

AT ÜSTÜNDE ATATÜRK
 Bağımsızlığı öncelikleri arasında ilk sırada yer alan Türk ulusu Çanakkale’deki zaferin kahramanlarından biri olan Mustafa Kemal’e inandı ve gösterdiği yolda bağımsızlık mücadelesine başladı. Yıllar süren uzun savaşlarda çok kayıplar vermesine rağmen, Türkiye Cumhuriyeti küllerinden doğarak bağımsızlığını ilan etti. 

Atatürk'ün Çanakkale Savaşı'ndaki rolü
 Türkiye Cumhuriyetinin ilanından sonra sırada gelişmiş medeniyetler seviyesine ulaşmak gerekiyordu. Mustafa Kemal Atatürk bu anlamda birçok yeniliğe ve devrime imza attı. Alfabeden tut kılık kıyafete kadar, sanayiden tut, üretime kadar birçok alanda seferberlik başlattı ve bunları sırayla gerçekleştirdi.

Atatürk Devrimleri

Daha yapmak istediği çok şey vardı ama amansız bir hastalığın pençesine düşen Mustafa Kemal Atatürk, 1938 yılı saatler 09.05’i gösterdiğinde dünyaya gözlerini kapattı. Ülke yastaydı çünkü atasına doyamamıştı.

SAMSUN BAROSU | www.samsunbarosu.org.tr

Mustafa Kemal Atatürk bu dünyadan göç etti ama fikirleri ve bu ülke için yaptıkları hiçbir zaman ölmedi ve ölmeyecek.

Bizler onun çocukları olarak bizlere verilen bayrağı her daim en yükseklerde tutacağız sana söz veriyoruz Atam, sen rahat uyu…

WhatsApp Görsel 2023-11-10 saat 10.27.03_33e23e48