Bozkurt işareti Avrupa'da manşetleri süslemeye devam ediyor. A Milli Takımızın 2-1 kazandığı Avusturya maçında yıldızlaşan Merih Demiral'in Euro 2024'te yaptığı bozkurt işareti gündem yaratmış, UEFA soruşturma başlatmıştı. Bozkurt işaretli bir kutlama da bu kez minderden geldi.

Önce Merih Demiral şimdi Alperen Berber! Güreşte Avrupa Şampiyonu oldu, bozkurt işareti yaptı

Milli Güreşçi Alperen Berber, U20 Avrupa Şampiyonu oldu

Alperen Berber, Sırbistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen U20 Avrupa Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza attı. Grekoromen stil 82 kilogram kategorisinde mücadele eden genç sporcu, gösterdiği üstün performansla Avrupa Şampiyonu oldu. Sırbistan'da 1-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen U20 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Milli güreşçi Alperen Berber, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Milli sporcu Alperen Berber, grekoromen stil 82 kg kategorisinde rakiplerini mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Alperen Berber, önceki katıldığı şampiyonalarda olduğu gibi gösterdiği üstün performansla U20 Avrupa Şampiyonu unvanını kazandı.

Jose Mourinho ve Okan Buruk'un derbi planları hazır! Sürpriz tercih Jose Mourinho ve Okan Buruk'un derbi planları hazır! Sürpriz tercih

"Türklüğün simgesi olarak bozkurt işareti yaptım, gururluyum"
Ülkesini gururlandırdığı için mutlu olduğunun altını çizen Alperen Berber, "Yeniden şampiyonluk yaşadım. Samsun ve ülkem adına elde ettiğim başarı için çok mutluyum. İnşallah bu başarılarımın devamı gelir. Şampiyon olduktan sonra yaptığım hareketin anlamını biliyorum. Türklüğün simgesi olarak bozkurt işareti yaptım. Bunu kendi içimden gelerek yaptım. Bu hareketi yaptığım için de gururluyum. En büyük hedefim Samsun adına olimpiyat madalyası kazanmak" diye konuştu.
 

Editör: Gizem Karakuş