Wıllıam James “Limiti koyan zihindir. Zihin bir şeyi yapabileceğini kestirebildiği kadar başarılı olur. Yüzde yüz inandığın sürece her şeyi yapabilirsiniz.” Merhaba Sektör Medya Grubu’nun değerli okurları. Yeni bir yazımla yeniden sizlerleyim.


Yazımın başında ünlü bir yazarın alıntısını yaptım. Hayatımızda başarılı olabilmek yada önümüzdeki engelleri kaldırmak için zihnimizdeki limite endekslenmeliyiz. Limiti dar tutarsan başarına sınır koyarsın. Tabi başarılar birden bire gelen bir şey değildir. Başarı ile zaman ortaktır. 
Şöyle ki, ilkokul sıralarından başlayan başarı hikayesi hayatın her anına taşınır. Burada işte beynine vereceğin limit burada evreye girer. Limiti yüksek tutarsan bu zamanla seni başarıya ulaştırır. İnanmak, başaracağına inanmak zaten başarmanın yarısıdır. Bu eğitim hayatında olur, bu iş hayatında olur.  Örneğin yaşanmış bir başarı hikayesi anlatayım. Şimdi birlikte çalıştığımız bir iş arkadaşımın hikayesi. Kendisine ‘ Gazetecilikle nasıl tanıştın?’ diye sordum. 
 Bana şöyle cevap verdi: “Evliydim çocuğum dünyaya gelecekti. Deli gibi iş arıyordum. Bir gün bana bir teklif geldi. ‘Gazete tasarımı yapar mısın?’ diye işe ihtiyacım vardı. Bana programı öğrenmem için 15 gün süre verildi. Hatta İşveren başaracağıma inanmıyordu. Ben gündüz işyerine gidip programı öğreniyorum gece hatta uykumda bile gazete tasarımı yapıyordum. Bir haftanın sonunda işveren ne öğrendiğimi görmemi istedi ve bana bir sayfa verdi. Gazetelerde okuyucuyu cezp edecek tasarımlar yapmalısın, ve her zaman farklı tasarımları okuyucu ile buluşturmalısın. Bende 1. Sayfaya bir tasarım yaptım ve işveren hayret içinde beni izledi. Çünkü yaptığım tasarım profesyonel birinin yapabileceği bir tasarımdı. İşveren döndü bana şu sözü söyledi, ‘Buraya onlarca adam geldi geçti fakat kimse bu kadar hızlı öğrenmedi’ dedi. Bana göre başarı istemektir” 
 Evet bende çalışma arkadaşıma katılıyorum ‘Başarı istemektir’ İsteyen ve başaracağına inan insan işte zihnindeki limiti kontrol edebilir. Dediğim gibi bu hayatın her alanı için geçerlidir. İster iş hayatında, ister eğitim hayatında başarıya odaklan inan gerisi gelir…