‘Babalar hayattayken soğuk görünse de sıcaklıkları öldüklerine hissedilir’

Merhaba Sektör Medya Grubu’nun değerli okurları. Yeni bir köşe yazısıyla sizlerle birlikte olmanın mutluluğu içerisindeyim. Haziran ayın 3 haftası babalar günü olarak kutlanmaktadır. Hani derler ya ‘Cennet anaların ayaklarının altındadır’ diye Cennetin kapısının anahtarı da babadır hiç şüphesiz. Yazımın başında bir söz paylaştım. Babalar çoğu zaman evlatlarına soğukmuş gibi gelir. Babalar sevgilerini göstermeye bilirler. Ama her daim onların akıllarındayızdır. Gün boyu, işinde, çalışırken, yemek yerken, dinlenirken, yürürken her zaman evlatları aklındadır. Bunu ben kendi babamda da gördüm ve babamda da tanık oldum.

 Sosyal medyada bir paylaşım vardı. Bu babayı anlatan en iyi paylaşım bence. Sosyal medyada mutlaka karşınıza çıkmıştır ama görmeyenler için biraz bahsetmek istiyorum. Çünkü Her izlediğimde çok duygulanıyor ve babama dua ediyorum. Paylaşımda, rüzgarlı bir hava var ve bir pardösü dışarıda bulunan telde asılı duruyor. Rüzgar o kadar kuvvetli esiyor ki pardösü bir o tarafa, bir bu taraf doğru sallanıyor. Rüzgarın şiddeti ile mandalın bir tarafı kendisini bırakıyor ve pardösü omuzunda takılan bir mandalla sallanmaya devam ediyor. Pardösünün boşta kalan kolu tele tutunmaya çalışıyor. Sonra Rüzgarlı ve yağışlı hava yerini güneşe bırakıyor. O esnada pardösüden yağmur damlacıkları süzülüyor. Yavaş yavaş kollarını açan pardösünün içerisinden ilk olarak kadın elbisesi, arkasından erkek çocuk, bebek elbisesi ve son olarak kız çocuk elbisesi çıkıyor. Babalığı anlatan bu anlamlı videoda olduğu gibi bir baba bütün ailesini koruyup kollayacak güce sahiptir. Bu erkeklerde bulunan genetik bir özelliktir. Baba her zaman koruyucudur.

Bir baba sevincini ve en önemlisi üzüntüsünü asla belli etmez. Mutluluğunu ve üzüntüsünü her zaman içinde yaşar. Buda onların soğukmuş algısına sebebiyet vermektedir. Allah uzun ömürler versin babamı kaybetmedim ama kaybeden arkadaşlarımdan her zaman şu cümleleri duydum. ‘Babanın kıymetini bil yokluğunu kaybedince anlıyorsun, babana asla incitecek söz söyleme çünkü onu kaybedince vicdanın seni hep bu yönde yoklayacaktır. Bir evlat babasını baba olunca daha iyi anlıyor’ derlerdi. Kimi çocuklar babalarının kıymetini bilmez kimi çocuklar kıymet bilecek baba bulamaz.

Baba yaz kış yaslandığın bir çınar gibidir, kışın seni soğuktan, yazın ise gölgesiyle sıcaktan korur. Bu dünyadan göç eden tüm babalarımıza Allah’tan Rahmet diliyorum. Evlatlarının kahramanları olan babalar,  Babalar gününüz kutlu olsun…