Yeni yıl geldi çattı... Yılbaşını nasıl kutlasak dediğinizi duyar gibiyiz. Biraz araştırma yaptık ve yılbaşı için vizesiz ülkeleri özellikleriyle birlikte tanıttık! 

vizesizz-noel-pazari-gormek-mumkun

Yılbaşı İçin Vizesiz Ülkeler: Yılbaşında Yurt Dışına Nereye Gidilir?

Yılın son ayı Aralık gelip çattığında hemen hemen herkesi tatlı bir telaş sarmaya başlar. Acısıyla tatlısıyla geçip giden uzun bir yılı geride bırakıyoruz. Gelmekte olan yepyeni yılı en iyi şekilde kutlamak isteyenler, yılbaşı için vizesiz ülkeleri araştırmaya başladı bile. 

Vizesiz ülkeler yılbaşı coşkusunu doruklarda yaşamak isteyenler için eşsiz rotalar sunuyor. Rengârenk sokaklarda gezinmek, keyifli partilere katılmak ve vizesiz Noel pazarı deneyimi yaşamak, bu ülkelerde mümkün. 

Yılbaşında vizesiz ülkelerden hangisine gideceğinize karar verirken hayalinizde nasıl bir tatil olduğunu belirlemeniz yeterli. Yeni yıl ruhunu doyasıya yaşamak mı, huzurlu bir dinlence mi yoksa hesaplı bir destinasyonu mu tercih edersiniz? 

Dünyanın dört bir yanında vizesiz olarak gidebileceğiniz pek çok ülke bulunuyor. Üstelik bu ülkeler arasında yakın, hesaplı ve farklı aktivitelerle dolu bir tatil deneyimi edinebileceğiniz pek çok seçenek mevcut. 

Yılbaşında Gidilebilecek Vizesiz Ülkeler

vizesiz-noel-pazari

Hastalığı nedeniyle tavuk sesi çıkartan yavru kedi görenleri şaşırtıyor Hastalığı nedeniyle tavuk sesi çıkartan yavru kedi görenleri şaşırtıyor

Yılbaşı için gidilecek ülkelerden vize şartı aranmayan seçenekler arasında Balkan ülkeleri başı çekiyor. Hemen hemen her bütçeye hitap eden yılbaşı vizesiz ülkeler, son derece hesaplı bir tatil deneyimi sunmalarına rağmen eğlence konusunda Avrupa ülkelerini aratmıyor. 

Yılbaşı için vizesiz ülkelere seyahat etmeyi düşünüyorsanız çok da uzaklara gitmenize gerek yok. 

Rüya gibi bir yılbaşı için vizesiz ülkeler arasından şu yakın destinasyonları tercih edebilirsiniz: 

  • Hem pasaportsuz hem de vizesiz olarak gidebileceğiniz ülkelerin başında Gürcistan geliyor. Özellikle Tiflis bölgesi; konserler, havai fişekler ve renkli organizasyonlar ile eşsiz bir destinasyon.
  • Yılbaşı için vizesiz ülkelerden biri de Sırbistan. Üstelik Sırbistan yeni yıl coşkusunu rengârenk süslenen meydanlarda keyifle karşılamak için oldukça hesaplı bir seçenek.
  • Seyahatseverlerin yüzünü güldüren en yakın rotalardan bir diğeri de Kosova. Priştine’nin büyüleyici sokaklarında yeni yıl coşkusu yaşamanın keyfi bir başka. 
  • Yılbaşı için vizesiz ülkeler arasında yer alan bütçe dostu destinasyonlardan biri de Makedonya. Yepyeni bir yıla Üsküp’te girmek isteyenleri birbirinden keyifli aktiviteler bekliyor. 

Yılbaşında Hangi Avrupa Ülkesine Gidilir?

yilbasi-ulkeler

Uzun bir yılı geride bırakırken yeni bir sezona geçmeden önce küçük bir tatil ile deşarj olmak herkesin hakkı. Söz konusu yılbaşı için her yönüyle eksiksiz bir tatil deneyimi yaşamak olunca akla ilk gelenler arasında Avrupa ülkeleri yer alıyor. 

Vizesiz Noel Pazarı gezmek, lapa lapa kar yağarken renkli kutlamalarla eğlencenin doruklarında bir yılbaşı kutlaması yapmak isterseniz, vizesiz seyahat edebileceğiniz Avrupa ülkelerinin tam listesini paylaşıyoruz.

Vize sorunu yaşamadan sadece pasaportunuzla gidebileceğiniz Avrupa ülkeleri aşağıdaki gibidir:

  • Ukrayna
  • Kosova
  • Makedonya
  • Arnavutluk 
  • Sırbistan
  • Kuzey Kıbrıs
  • Bosna - Hersek

Bu ülkelerde vizesiz olarak kalabileceğiniz sürelerin farklı olabileceğini de hatırlatalım. Makedonya ve Sırbistan gibi ülkelerde 90 gün boyunca vizesiz olarak kalmanız mümkün. Ukrayna ve Kuzey Kıbrıs için ise herhangi bir süre kısıtlaması söz konusu değil. 

Sırbistan ve Bosna-Hersek gibi yılbaşı için vizesiz ülkelerde 180 günün 90 günü boyunca vizesiz kalınabiliyor. Tercihiniz Kosova’dan yanaysa 6 ay içinde 90 gün süreyle vizesiz tatil yapabilirsiniz.  

noel-pazari

Kaynak: Ayşenur Yılmaz