Merhaba Sektör Medya Grubu’nun değerli okurları. Bugün insanlık hayatının devam edebilmesi için önemli olan bir konu ile ilgili bir şeyler yazmak istedim. 16 Eki Dünya gıda günü olarak kutlanmaktadır.

2020 yılı pandemisinde hayatımızda en önemli olan şeyin gıda olduğunu gördük. Aslında tüm dünya bunu gördü ve bu anlamda toprağa gıda üretimine önem vermeye başladı. Evet yaşamın devamı için gerçektende gıda çok ama çok önemli. 
 Bu anlamda hükümetimizin bazı tarım politikaları mevcut. Tarım alanında sıkıntılı konular var. Bunların başında genç nüfusun tarım arazilerinde olmaması. Gelişen teknoloji ile birlikte Köylerde yani kırsal alanda genç nüfus giderek azaldı. Hatta artık yok denecek kadar az durumda. Hal böyle olunca da yaşlı ve orta yaşlı nüfus tarım alanında ve kırsalda kaldı. Buda üretimi ciddi anlamda etkileyen konuların başında geliyor. Pandemiyle birlikte genç nüfus biraz olsun bu alanlara yönelse de bu oran yeteri kadar değildir. Hükümet genç nüfusun tarıma yönelmesi için teşviklerde bulunuyor. 
Ama  gördüklerimiz ve üreticilerin söylemleri üzerinden yola çıkacak olursak, aslında bırakın genç kesimi yaşlı ve orta yaşlı kesimde kırsalda üretimden vazgeçmek üzere. Bunun sebebi olarak ta artan girdi maliyetleri gösteriliyor. Çiftçi ürettiği ürüne harcadığı maliyeti alamayınca üretimden vazgeçiyor. Tarım bölgesi Salihli’de ve gördüğümüz haberlerde buna defalarca şahit olduk. 
Çiftçi üretiyor ama  çiftçiden çok aracılar daha fazla kazanıyor. Buda ürüetimi etkileyen konuların, sorunların en başında geliyor. Üretim işi çok zor ve çiftçinin istediği zorluklar içinde ürettiği ürünün karşılığını almak. Bu anlamda hükümetin gerekli önlemleri alması kanaatindeyim. 
 Çiftçi üretmeli ki, yiyebileceğimiz gıdamız olsun diyerek sözlerimi noktalıyorum. Bir sonraki yazımda buluşmak dileğiyle sağlıkla kalın.