Manisa, tarihinde yaşadığı depremler nedeniyle çok can kaybı vermiş bir il. AFAD tarafından paylaşılan deprem tehlike haritasına göre 1. derece deprem bölgeleri arasında. 17 ilçesinden toplam  32 adet fay hattı geçiyor. Manisa kent merkezi ile birlikte 6 ilçe de fay hattı üzerine kurulu.

FOTO (2)-2

Kandilli Rasathanesi verilerine göre Salihli’de hemen hemen her gün irili ufaklı çok sayıda deprem yaşanıyor.

FOTO (4)-1

Dün akşam saatlerinden bu sabaha kadar da yine büyüklüklüleri 1.1 ile 2.2 arasında değişen toplam 7 deprem meydana geldi.

Senaryo gereği hasta ablasını gözyaşları içinde arayan hasta yakını kadını, ekipler güçlükle sakinleştirdi Senaryo gereği hasta ablasını gözyaşları içinde arayan hasta yakını kadını, ekipler güçlükle sakinleştirdi

İŞTE O DEPREMLER

1.2  KARAPINAR

1.1  TAYTAN

2.1  TAYTAN

2.2  ÇAVLU

1.6  ÇAVLU

 1.6  TAYTAN

2.2  ÇAVLU             

Sözbilir, Salihli’deki aktif faylara dikkat çekmişti

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, bir süre önce Sektör Meyda’ya yaptığı açıklamada Gediz Havzası içerisinde yer alan aktif faylara dikkat çekmişti.

FOTO (3)-1

Manisa’dan başlayıp Turgutlu, Salihli, Alaşehir ve Sarıgöl’e kadar uzanan faylar olduğuna dikkat çeken Sözbilir, “Gediz Havzası içinde çok sayıda fay var. Bu faylar, Muradiye, Akhisar, Akselendi, Gölmarmara, Ozanca, Halitpaşa, Kemerdamları, Çapaklı, Killik, Manisa, Kemalpaşa, Nifdaği, Armutlu, Akçapınar, Salihli ve Alaşehir fayları. Bu fayların 6.2 ile 7.1 büyüklüğüne varan depremleri üretme potansiyeli mevcut. Bu bölgedeki son deprem 1969 Alaşehir depremi. Bu deprem 6.5 büyüklüğünde olmuştu. Can ve mal kaybı yaşanmıştı. Diğer faylar son 100 yılda henüz deprem üretmedi. O yüzden Manisa- Turgutlu-Salihli-Alaşehir- Sarıgöl hattı boyunca deprem tehlikesi ve riski yüksek.” Şeklinde konuşmuştu.

Kaynak: Haber Merkezi