Türkiye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum, siyasi kimliği ile ön plana çıkmış ve hem yaptığı işlerle hem de aile hayatı ile merak ediliyor. 

Murat Kurum aile hayatına dair sıklıkla merak edilen bir konu ise eşi ile ilgili detaylar oldu. Murat Kurum’un 2000 yılından beri evli olduğu Şengül Kurum’un hayatı araştırılıyor. 

Şimdi, Şengün Kurum kimdir araştırması yapanlar için ayrıntılara göz atalım. Ayrıntılar haberimizde…

Sengul Kurum Kimdir 2

Şengül Kurum Kimdir?

Siyaset dünyasında zaman zaman gündeme gelen ve en son İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilerek konuşulan Murat Kurum, aile hayatıya de merak ediliyor. Özellikle Murat Kurum eşi Şengül Kurum hakkında pek çok araştırılan nokta var. Peki, Şengül Kurum kimdir? 

Türkiye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum’un eşi Konya’da bulunan Selçuk Üniversitesi’nde Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 1999 yılında mezun olmuştur.

Şengül Kurum nereli olduğu bilinmese de, Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra matematik öğretmenliği yapmaya başladığı bilinmektedir. 

Kariyer hayatına matematik öğretmeni olarak başlayan Şengül Kurum, kendisi gibi Konya’da bulunan Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde eğitim gören Murat Kurum ile 2000 yılında dünyaevine girmiştir.  Evlendikten sonra bir süre ayrı kaldıklarını anlatan Şengül Kurum, Murat Kurum ile olan evliliklerinin ilk yıllarını verdiği bir röportajda anlatmıştır.

Şengül Kurum, Murat Kurum ile olan evliliğini şu şekilde anlatmıştır:

“Çünkü evlendikten sonra olmadı. Hep böyle işte! Bingöl'e gitti, aylarca gelmedi. Sonra TOKİ'de Şube Müdürlüğü yaptığı zaman Güneydoğu’dan sorumlu Koordinatör şube müdürüydü; cuma cumartesi pazarlar yoktu. Benim ona ulaşabileceğim zamanlar yoktu. Yine Emlak Konut Genel Müdürü iken de bu işi hak edeyim diye çok çalıştı. Biraz aslında hep hasretle büyüdüm. Hasretle birlikte vakit geçirdik. Ama bakanlık döneminde de gerçekten koltuğunda oturmadı, yerinde hiç oturmadı. 81 ili birkaç kere gezdi. Ben onun çok düzgün bir insan olduğunu biliyorum. Hani yaparsa o yapsın, devletimize, milletimize hizmet etsin diye hep sabrettim. Çocuklarım da öyle gerçekten. Allah razı olsun onlardan. Hepsi babasının bu kutsal görevinde olduğundan dolayı gurur duydu.”

Üniversite yıllarında tanışıp evlendiği bilinen Murat Kurum ve Şengül Kurum’un 3 çocuğu bulunmaktadır. 24 yıldır evli olan çiftin ilk çocukları Mehmet Kurum şu anda 18 yaşındadır. Ailenin ikinci çocuğu olan Zeynep Kurum 15 yaşında ve çiftin en küçük kızları olan Zehra Kurum ise 3 yaşındadır.

Murat Kurum eşi kimdir sorusunu ayrıntıları ile paylaştık. Şimdi, Şengül Kurum hakkında merak edilen diğer sorulara değinelim…

Sengul Kurum Kimdir

Murat Kurum Eşi Ne İş Yapıyor?

Şengül Kurum kimdir sorusu yanı sıra mesleği de merak ediliyor ve araştırılıyor. Medyadan uzak bir yaşam sürseler de Kurum ailesi zaman zaman gündeme geliyor. 

Murat Kurum’un eşi Şengül Kurum, Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunudur ve mezun olduktan sonra matematik öğretmeni olarak göreve başlamıştır.

Daha sonra ise Şengül Kurum, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı olarak göreve başlamıştır. Şengül Kurum RTÜK görevine 2021 yılında başlamıştır ve 3 yıldır burada görev yapmaktadır.

Sengul Kurum Kimdir 11

Sıkça Sorulan Sorular

Şengül Kurum kimdir ile ilgili diğer merak edilen sorular aşağıdaki gibidir:

Murat Kurum Eşi Nereli?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum eşi Şengül Kurum aslen nereli olduğu bilinmemektedir.

Eyüp Sabri Tuncer Sahibi Kim? Neden Gündem Oldu? Eyüp Sabri Tuncer Sahibi Kim? Neden Gündem Oldu?

Şengül Kurum Kimin Kızı?

Murat Kurum eşi Şengül Kurum babası ve annesi hakkında herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Şengül Kurum Kaç Yaşında?

Şengül kurum yaşı tam olarak bilinmemekle beraber 23 yaşındayken Murat Kurum ile dünyaevine girdiği söylenmektedir. Bu bilgiye bakılarak Şengül Kurum’un şu anda 47 yaşında olduğu düşünülmektedir.

Kaynak: Özlem Sucu