Manisa Tarzanı Kimdir? Nasıl Öldü? Gerçek Adı ve Hayatı... Manisa Tarzanı Kimdir? Nasıl Öldü? Gerçek Adı ve Hayatı...

Salihli’de Başlayan Bir Şiir Yolculuğu 

3 Mayıs 1986 yılında Manisa-Demirci’de doğan, ilk okul, orta okul ,lise öğrenimlerini Salihli’de tamamlayan Ezgi Köktaş, Salihli hakkında, “Salihli’de büyüdüm, Salihli aşığı ve hayranı biriyim.” diyerek bahsetti.

Edebiyatla yakınlaşması, şiire ve hikayelere ilgisi ise lise yıllarında gururla bahsettiği Salihli Lisesi’nde başlamış. 

Whatsapp Image 2024 09 28 At 14.51.34

Şiir Yarışması’nda Salihli İkincisi

Köktaş, Salihli’de başlayan şiir yolculuğunu şöyle anlatıyor:
“Lisede öğrencilik yıllarımda katıldığım bir şiir yarışmasında Salihli 2.si oldum. Bununla birlikte başlayan edebiyat serüvenime ilk günkü heyecanımla devam ediyorum.” 

Whatsapp Image 2024 09 28 At 14.51.37 (1)

İlk Şiir Kitabı: ‘Tanısaydın Severdin’

Manisa’dan kopmayan Ezgi Köktaş, üniversite öğrenimini Celal Bayar Üniversitesi’nde dört yıllık İşletme Bölümü’nü okuyarak tamamlamış. Bir yandan da Edebiyat Gönülleri Dergileri’nde aylık köşe yazarlığı yapan Köktaş ilk şiir kitabı “Tanısaydın Severdin”i bu yılın (2024)  Ağustos ayında çıkardı.

Aynı zamanda bir çocuk annesi olan Köktaş, kitap üzerine 1 yıl boyunca çalıştığını, “Bir kitap, bir gönül; bir alem, bir insan.” diyerek kitabını hazıladığını söylüyor.

Kitabında herkesin kendinden bir şeyler bulabileceğini ekleyen Köktaş, gönül yolculuğunun şiirlerinin belki hasretlik belki gurbetlikle yoğrulduğuna değiniyor. 

Whatsapp Image 2024 09 28 At 14.51.37

‘6 Şubat Depremi’nde Karar Verdim’

Şiir kitabını ne zaman nasıl bir süreçteyken çıkardığını merak ettiğimiz Ezgi Hanım, sorumuzu şu şekilde yanıtlıyor: 
“6 Şubat depremi dönemiydi, o dönemde gönüllü olarak kitaplar toplayıp köy okullarına gönderiyordum. Bir çok acının yaşandığı bu dönemde bir yandan da şiiri, kitabı oradaki çocuklara ulaştırmaya çalışıyorduk. Bir daha milletçe yaşamayalım böyle bir acı, ben de herkes gibi çok derinden etkilendim. Gönderdiğimiz kitaplarla köy okullarına kütüphaneler oluşturduk ve ben de o süreçten sonra kitap yazmaya karar verdim.”

Sizler de Salihli’nin yetiştirdiği değerli yetenek Ezgi Köktaş’a destek olmak ve kitabını okumak isterseniz, kitaplarına online olarak ya da kitap mağazalarından ulaşabilirsiniz.

Whatsapp Image 2024 09 28 At 14.51.36

Kaynak: Özlem Sucu