İstanbul'da maymun çiçeği vakası hakkında İl Sağlık'tan son dakika açıklaması İstanbul'da maymun çiçeği vakası hakkında İl Sağlık'tan son dakika açıklaması

Son zamanda artış gösteren diyabet tip 1 ve tip 2 (şeker) hastalığına yönelik velileri bilgilendirme ve bilinçlendirme amacıyla Salihli ticaret ve sanayi odası Talat Zurnacı Mesleki Ve Teknik Anadolu lisesinde öğrenci velilerine bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirmede, hastalığın seyri ve hastalıkla başa çıkma yolları konuşuldu. Okulun revir hemşirelik görevini yapan Hasibe Doğu Keskiner, tarafından yapılan bilgilendirme eğitiminde veliler, hastalık ve hastalıkla mücadele etme konusunda akıllarına takılan soruları yöneltti, Keskiner sorulan sorular ve detaylı anlatımla velileri bilgilendirdi. 

diyabet (2)

 Diyabet eğitimin sonrası okulun rehber danışmanlık öğretmeni Aygül Özsoy ise velilere bağımlılıkla mücadele ve çocuklarda uyuşturucu, sigara vb… madde alışkanlıkların önüne geçmek, onları bu bağımlılıklardan uzak tutmak amacı başta olmak üzere tüm rehberlik alanlarıyla ilgili kapsamlı bilgiler sundu, velileri bilgilendirdi.

Kaynak: Onay Ozan