SAGREX Salihli Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı yeni Pazar yeri alanında kapılarını araladı. Fuarın açılışına Salihli Kaymakamı Ali Güldoğan, Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, Salihli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Doğukan Karaaslan, Salihli ilçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, Salihli Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Erdal Tunca, Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, Salihli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Samet Balgönül ,CHP İlçe başkanı Enver Akgül ile ünlü ses sanatçısı Bedia Akatürk ve vatandaşlar katıldı.

I M G 20240920 140440

Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren EFR Fuarcılık Genel Müdürü Muhammed Baykal: “100 yakın firmamızla bugün başlamak üzere 21-22-23 Eylül tarihlerinde fuarımız açık olacak” diyen Baykal, fuarda emeği geçen ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Gemz günlük kombo kart 20 Eylül | Gemz nedir, nasıl oynanır, nasıl girilir? Gemz günlük kombo kart 20 Eylül | Gemz nedir, nasıl oynanır, nasıl girilir?

Yetiş Aksoy: “Sadece fuar olarak düşünmeyin”

Ekran Görüntüsü 2024 09 20 165115

“Tarım fuarı sadece ticari etkinlik değil, aynı zamanda tarımın geleceğine dair planlı adımlar atmak, sorunları tespit edip çözümlemek, üretmek ve birde fırsattır.” diyen Salihli Ticaret Odası Başkanı Yetiş Aksoy ise, “Bugün burada Salihli tarım sektörünün en önemli buluşmalarından ilki olan SAGREX Salihli Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarımızın açılışını gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Tarımın insanlığın var oluluşlundan bu yana toplumların en temel geçim kaynağı ve medeniyetlerin gelişiminde kritik bir rol oynamıştır. Bugünde tarım yalnızca gıda üretimi ile sınırlı kalmayıp çevreye duyarlı uygulamalarıyla sürdürülebilir bir gelecek inşa etme konusunda büyük bir sorumluluklar üstlenmektedir. İklim değişikliği, su kaynaklarının azalması ve artan dünya nüfusu gibi sorunlarla başa çıkmamız gereken bir dönemde tarım sektörü her zamankinden daha stratejik bir hale gelmiştir. Ovalarından bal akan Salihli’mizde uzun bir aradan sonra düzenlenen, tarım teknoloji yeniliklerine, yerel üretim tekniklerine ve verimliliği arttırmaya yönelik Çözümleri keşfetmek için üreticilerimize bir fırsat sunmaktadır.” dedi.

Başkan Nurlu: İlçemiz Tarım alanı açısından önemli

I M G 20240920 141430

Salihli’nin tarihi yapısı kadar tarımı da önemli olduğuna dikkat çeken Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu’da,  “Verimli bir tarım ve hayvancılık için, kaliteli tohumlar, üstün hayvan ırkları ve uygun ekipmanlar vazgeçilmez unsurlardır. Bu fuar, tarımın ihtiyaç duyduğu tüm girdilerin en iyisini temin etme ve tanıtma açısından bizlere büyük destek sağlamaktadır. Burada, yeni yöntemleri ve modern ekipmanları görüp tanıma fırsatı bulacaksınız. Böylece gelirinizi artıracak, emeğinizin karşılığını daha fazla alabileceksiniz.

İlçemiz, tarih, kültür, sanat ve sanayi açısından ne kadar kıymetliyse, tarım alanında da bir o kadar önemlidir. Amacımız, bu zenginliğin farkına vararak, tarımla uğraşan siz değerli üreticilerimizin kazancını daha da artırmaktır. Sahip olduğumuz bu potansiyeli, sizlerin kesesine ve kazancına olumlu etki edecek şekilde değerlendirmek istiyoruz.

Salihli Belediyesi olarak, zor durumda kalan çiftçilerimize her zaman destek olmayı görev bildik. Doğal afetlerden etkilenen üreticilerimize gerekli yardımları sağladık, çiftçilerimize destek olacak olan Tarım Parkları Projemiz ile ilgili çalışmalar belediyemizce başlatıldı. Tarım parklarımızda, çiftçilerimiz için gerekli olan tarımsal alet ve ekipmanları sunacağız. Bu ekipmanlar, çiftçilerimizin satın alma yükü olmaksızın kullanabileceği şekilde düzenlenecek, böylece onların ekonomik yükünü azaltacağız. Ayrıca, modern tarım teknikleri ve ekipmanları konusunda eğitim programları düzenleyerek çiftçilerimizin gelişimine katkılar sunacağız.. Sizlere en uygun ortamı sağlayarak, yeni yöntemleri ve ekipmanları tanımanızı mümkün kılacağız. Ancak biliyoruz ki, çiftçilerimiz bugün birçok zorlukla karşı karşıya. Artan maliyetler, düşük ürün fiyatları ve yetersiz destekler, emeğinizin değerini düşürüyor. Bu sorunların üstesinden gelmek için hep birlikte çalışmalıyız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, tarımın ve çiftçinin öneminin bilincindeyiz. Çözümün, üreticiyi destekleyen, emeğin karşılığını veren politikalarla mümkün olduğuna inanıyoruz. Sizlerin yanında yer alarak, sorunlarınıza kalıcı çözümler üretmek için gayret gösteriyoruz. Bu fuarın, ilimizin tarım ve hayvancılığına önemli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum.”

Kaymakam Güldoğan: “117 Bin dekarda üzüm yetiştiriciliği”

D S C 0302-2

Salihli’nin Türkiye tarımında önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Salihli Kaymakamı Ali Güldoğan  ise; “Tarım, ülke nüfusunu beslemesinin yanında, istihdam, ihracat ve ulusal gelire yaptığı katkı ile önemli bir sektördür. Bu özellikleriyle ekonominin ve hayatın olmazsa olmazıdır. Eğitimden, sağlığa, turizmden, sanayi ve ticarete tüm sektörlerde bölgenin bir çekim ve cazibe merkezi olan Salihli'mizde en önemli kalkınma alanlarının başında tarım ve hayvancılık sektörü gelmektedir. 581 bin dekar tarım alanına sahip ilçemizde, Polikültür bir tarım yapılmakta olup ünü dünya çapında başta üzüm ve kiraz gibi ürünlerle gerek tarla tarımında gerekse de meyvecilik ve sebze tarımında Türk tarımının parlayan yıldızıdır. Bilhassa 117 bin dekar bağ alanında, yıllık ortalama 40 bin ton Sultaniye kuru üzüm elde edilmekte, yine 128 bin dekar alanda 4 milyon zeytin ağacı bulunmaktadır. Özellikle son yıllarda zeytin bahçelerinin genç olması hastalıksız daha kaliteli zeytin elde edilmesi sebebiyle yerli ve yabancı alıcıların gözdesi konumundadır. Salihli'miz 40 bini büyükbaş, 140 bini küçükbaş yetiştiriciliği olmak üzere günlük 150 ton süt üretimi ile Manisa'mızda 1'inci sıradadır. 251 kanatlı İşletmesi, 124 bin arı kovanı ile de yine ilimizin ilk sırasında yer almaktadır. Tüm bu özetlemeye çalıştığım potansiyeli ile Salihli'miz ilimize ve ülkemize hatırı sayılır bir katma değer sağlamaktadır. Tarım ve Hayvancılıkta katma değerin arttırılmasında diğer önemli bir hususta; verimliliği artıracak teknolojileri, yol ve yöntemlerin çiftçilerimiz tarafından öğrenilmesi ve uygulanmasıdır. Bugün açılışını yaptığımız bu fuarın temel amacı da bölge çiftçilerimiz ile teknolojik yenilikleri buluşturarak, çiftçilerimizin daha iyi kazanç elde etmeleri için gübre, yem, ilaç ve diğer yan sektörlerdeki gelişmeleri çiftçilerimize tanıtmaktır.” Şeklinde konuştu.

F8D243D0 Da6E 4E39 A110 8D30084D4Ea9

Salihli Kaymakamlığı, Salihli Belediyesi, Salihli Ticaret Borsası, Salihli Ticaret Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, Salihli Ziraat Odası, Türkiye Odalar Borsalar Birliği, KOSGEB ve EFR fuarcılı organizasyonu ile düzenlenen SAGREX Salihli Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı yapılan konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası protokol üyeleri fuar alanını gezdi.

I M G 20240920 141430

I M G 20240920 140408I M G 20240920 140226

F5788Fe0 D575 463C B0Fc 10B4F0Bdb4F0

D S C 0347-1

D S C 0345

D S C 0340

D S C 0331

D S C 0329-1

D S C 0322-3

D S C 0313-1

Muhabir: ONAY OZAN