Açılış törenine Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Başkanı Hayrettin Yıldırım, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, CHP Salihli İlçe Başkanı Enver Akgün, MHP Salihli İlçe Başkanı Halil Tüfek, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

D S C 0019-1

Açılış töreninde bir konuşma yapan Salihli Madeni Eşya Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Yüksel Hisar; Devletimizin ve hükümetimizin tasarruf tedbirleri uygulaması da  göz önünde bulundurularak saltanattan, şaşadan, gereksiz masraflardan uzak bir şekilde eski hizmet binamızda kullandığımız bir çok ofis malzemelerini tadilat yaparak yeni hizmet binamızda da kullanmaya devam ediyoruz.1999 yılında 6 bin 500 lira EKSİ bütçe ile devraldığımız odamızı, Manisa Esnaf Odaları Birliği’ne Yüksel Hisar imzalı teminat çeki bırakılarak evrak eksikleri tamamlanan bir oda teslim aldık. Çıktığımız bu yolda fedakarlıklarla dolu bir süreçten geçtik. Bu odaya sevgimizi, sadakatimizi verdik.  Önce 1692 metrekare 3 parselden oluşan arsayı odamıza kazandırdık. Ardından yap işlet devret modeli ile Golimpik Halı Saha Sosyal Tesisimizi kazandırdık.  Dünü bilenler bilir, Odamızın parası 1 parseli almaya yetmesine rağmen ben ve heyetimizdeki arkadaşlarımız cebimizden ödeme yaparak eski para ile 38 milyar liraya bu arsaları odamıza kazandırdık.  Ardından 2 bin 500 metrekarelik Prestij Kafe Kır Düğün Bahçesini de odamıza kazandırdık.” Dedi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Türkiye, AK Parti ile birlikte bambaşka bir noktaya geldi Milli Eğitim Bakanı Tekin: Türkiye, AK Parti ile birlikte bambaşka bir noktaya geldi

D S C 0014-1

Hisar “Kır Düğün Bahçesini aldığımızda da yetkili kurullar olarak cebimizden 350 bin TL’ sı odamız bütçesine katkıda bulunduk. O zaman yönetim kurulu üyemiz olan rahmetli Kamuran Alptekin ustamız dedi ki, ‘Arkadaşlar, ben para vermemem. Düğün salonunun pist ve bütün metal aksamını kendi bütçemden yaparım. Odamızın parası olduğunda peyder pey bana ödersiniz’ dedi. Korona illeti Kamuran ustamızı aramızdan aldı.  Biz oda olarak Kamuran Alptekin’e 33 bin lira borçlanmıştık. 8 Aralık 2020 yılında vefat ettikten sonra ailesi bize hoşgörü ile yaklaştı 2021 yılından itibaren de 3 eşit taksitle bu borcu ailesine ödedik. Daha sonraki zaman diliminde de odamıza verdiğimiz destek miktarını peyder pey o aynı miktarda geri aldık. Esnaf ve sanatkarımızın önemli isimlerden biri olan Kamuran Alptekin’in adını ölümsüzleştirmek adına toplantı salonuna veriyoruz” dedi.

D S C 0025-2

Hisar, ayrıca ‘bizler 5362 sayılı yasada emredilen maaşları almayarak yaptığımız birikimler ile Golimpik kapalı halı saha Sosyal Tesisleri-1 ve Prestij Kır Düğün Bahçesi Sosyal Tesisleri-2 odamıza kazandırdık. Biz bugüne kadar hep hizmetle anıldık. Bu günden itibaren esnaf ve sanatkarımıza hatta Salihli’mize mal olacak 2 tane dev proje hazırlığı içerisinde olup en yakın zamanda basın ile paylaşacağız. Bizim niyetimiz sadece hizmet. Bundan sonra da aynı şevk ve heyecan ile odamızı yarınlara taşımaya devam edeceğiz. Bizlere desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız, Federasyon Genel Başkanımız, Birlik Başkanımız başta olmak üzere Kamu Kurumu Yöneticilerine, Esnaf ve Sanatkarlarımız ile oda üyelerimize ve tüm çabası geçen herkese şahsım ve yetkili kurullarımız adına teşekkür ederim. Dedi.

D S C 0009-1

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter ise “Birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmayalım. Birbirimize destek olalım. Odamızın bugünlere gelmesinde emek veren başta Yüksel Hisar başkanımız olmak üzere yönetim kurulu, denetim kurulu ve tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

D S C 0018-2

Geriter’in konuşmasının ardından program dua ve açılış kurdelesinin kesilmesi ile sona erdi. Açılışta ayrıca katılımcılara yemek ikramı gerçekleştirildi.

D S C 0027-1

D S C 0034-1

D S C 0020-1

Muhabir: Fatma UYSAL