8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümünün üzerinden 38 gün geçti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya cinayete ilişkin yaptığı son açıklamasında ‘Temennim odur ki fazla bir vakit geçmeden bu iş açıklığa kavuşacak’ dedi ancak 38 gündür Narin’in katili kim ya da kimler bulunamadı. Yaşanan son gelişmelerin ardından cinayet soruşturması kapsamında iki şüpheli daha tespit edildi ama henüz kimlikleri tespit edilemedi.

NARİN CİNAYETİNDE 38 GÜN GERİDE KALDI

21 Ağustos'ta kaybolduğu gün cinayete kurban gitmişti. 8 yaşındaki Narin, aramalar 19 gün sürdü cansız bedeni dere kenarında bulundu. O günden bu yana da yine 19 gün geçti ancak soruşturma tamamlanamadı. 38 gündür cinayete ilişkin delil toplanmaya devam ediliyor. Son olarak dereyi gören askeri üst bölgesinin kamera kayıtlarıyla o anlarda bölgede kişinin daha olduğu ortaya çıktı.

İkinci el araç satışında ‘Güvenli Ödeme Sistemi’ başladı İkinci el araç satışında ‘Güvenli Ödeme Sistemi’ başladı

Tavşantepe köyünü 24 saat boyunca izleyen kameraların bulunduğu askeri üssün kameralarına Nevzat Bahtiyar dışında dere kenarında Narin’in cenazesinin gömüldüğünü gören iki kişi daha takıldı. Kamera donduruldu ileri geri sarıldı görüntüler ancak bu iki kişinin kim oldukları tespit yapılamadı.

O KAMERALAR ÇOK MERAK EDİLİYORDU

O KAMERALAR ÇOK MERAK EDİLİYORDU

O görüntülerdeki kişilerin kim olduğunun tespitinin yapılması için kamera kayıtları TÜBİTAK'a gönderildi. Köyü gören güvenlik kameraları ile askeri üstün kameraları da çok merak ediliyordu.

Askeri üste bulunan o kameralar 360 derece dönebilen ‘Şahin Gözü’ olarak da bilinen görüntüleme cihazları.

Now Haber'de yer alan görüntülere göre askeri üste bulunan bu kameraların bulunduğu noktadan Narin'in evi ve okulu görülebiliyor.

AMCANIN EVİNDEKİ GÜVENLİK KAMERASINDA BÜYÜK SIR

AMCANIN EVİNDEKİ GÜVENLİK KAMERASINDA BÜYÜK SIR

Narin Güran'la ilgili soruşturmada yaşanan bir başka gelişme de ise savcılık talimatıyla amcalarından birinin Tavşantepe Mahallesi'ndeki evinde arama yapıldı ve güvenlik kamerası bulundu. Bilişim uzmanlarının tespitine göre; kamera 15 günlük kayıt yapan bir sisteme sahip ancak harddiskte 7 günlük görüntü var. NTV'de yer alan habere göre uzmanlar; silindiği ihtimali üzerinde durulan 8 günlük görüntü kaydının peşine düştü.

TÜBİTAK'a gönderilen haddiskte 2 ile 9 Eylül tarihlerine ait kaydın olmadığı belirlendi. Kayıp görüntüler arasında Narin'in cansız bedeninin bulunduğu 8 Eylül'e ait kayıtlar da var. Görüntülerin geri getirilmesi; Narin'in cansız bedeninin bulunduğu gün ve öncesinde evde neler yaşandığına dair ipuçları verecek.

BAZ İSTASYONU KAYITLARI İNCELENİYOR

BAZ İSTASYONU KAYITLARI İNCELENİYOR

Tavşantepe Mahallesi'nde önemli bir çalışma daha sürüyor. Baz istasyonu kayıtları inceleniyor. Kameranın bulunduğu evde cinayet saatinde kimlerin olduğuna dair tespitler de var.

HER ŞEY 25 DAKİKA İÇİNDE Mİ OLDU?

HER ŞEY 25 DAKİKA İÇİNDE Mİ OLDU?

Cinayeti işleyenlerin profesyonel destek aldığına dair kanıt yok. Narin'in öldürülmesi, gömülmesi ve izlerin yok edilmesine dair her şeyin 25 dakika içinde gerçekleştirildiği belirtiliyor.

İŞÇİLER KÜÇÜK KIZIN ADINI ÇATIYA YAZDI

İŞÇİLER KÜÇÜK KIZIN ADINI ÇATIYA YAZDI

Türkiye Narin cinayetinin aydınlatılmasını beklerken tutuklu amca anne ve abi hala sessiz Narin'in okulunda ise tadilat çalışması başlatılmıştı. İşçiler çatıya küçük kızın adını yazdı.

Okulda onarım yapan işçiler tarafından çatıya Narin ismi yazıldı ve bir de ünlem işareti kondu ancak müdürün talimatıyla o yazı silindi.

12 kişi tutuklu amca Salim Güran yüksek güvenlikli izole hücrede Narin'in boğularak öldürüldüğü adli tıp raporuyla ortaya çıkmıştı. 38 gündür o eller kime ait bulunamıyor.

SADECE AMCA DEĞİL HEPSİ ÖZEL GÜVENLİKLİ HÜCREDE

Gazeteci Ferit Demir ise Narin cinayeti ile ilgili son paylaştığı mesajında tutuklu bulunan Salim Güran’ın kaldığı hücre ile ilgili önemli bilgiler paylaşarak “Narin soruşturmasının ilk tutuklu sanığı olan Salim Güran ile ilgili dünden bu yana yazılan özel güvenlikli hücreye konuldu haberi maalesef ki yeni bir şey değil. Bu durumu Salim tutuklandıktan bir gün sonra defalarca Halk TV ekranlarında belirttim yine belirteyim. Salim Güran tutuklandığı ilk günden itibaren 24 saat özel korunan hücrede kalıyor. Ona yakın tüm tutuklu odaları boşaltıldı. Yine anne yüksel Güran, Yenge Hediye Güran ve itirafçı Nevzat Bahtiyar'da özel güvenlikli hücrede kalıyorlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: mynet.com