Kamuoyunda büyük bir gündem yaratan taklit ve tağşiş yapan firmaların listesi bir kez daha güncellendi. Buna göre; zeytinyağında tohum yağları, bitkisel macunda ilaç etken maddesi, çiğ adanada sakatat (kalp), kangal sucukta kanatlı eti tespit edildi. İşte o liste...

Gıda fiyatlarındaki artış bir yana dursun, son dönemde gıdada sahtecilik yapan firmalar konuşulmaya başlandı. Halk sağlığıyla oynayan o firmalar, vatandaşın vaat edilenden çok farklı ve hatta zararlı şeyler tüketmesine neden oluyordu. Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşın sağlığıyla oynayan o işletmeleri ifşa etmeye devam ediyor. 2 Ekim itibarıyla taklit ve tağşiş yapan firmalar ve ürünleri internetten günlük olarak yayınlanmaya başladı.

640Xauto (2)-4

FİRMA ADI AÇIK AÇIK DUYURULUYOR

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinden kamuoyu ile paylaşılan listede gıdada hile yapan firmalar tek tek ifşa ediliyor. Listede üründe yapılan hile, uygunsuzluk, ürün ve markanın adı açık bir şekilde aktarılıyor

640Xauto (1)-7

LİSTE YENİDEN GÜNCELLENDİ

Engelli çalışana ‘mobbing’ iddiası Engelli çalışana ‘mobbing’ iddiası

Gıda sahtekarlarının ifşa edildiği liste bir kez daha güncellendi. 8 Ekim tarihli listede kekik, bal, sucuk, çiğ adana, bitkisel macun ve zeytinyağı gibi pek çok üründe taklit ve tağşiş yapıldığı duyuruldu.

640Xauto-10

ÇİĞ ADANADA KALP KULLANMIŞLAR

Listede yer alanlara göre; zeytinyağında tohum yağları, bitkisel macunda ilaç etken maddesi, çiğ adanada sakatat (kalp), kangal sucukta kanatlı eti tespit edildiği görüldü.

İŞTE TAKLİT VEYA TAĞŞİŞ YAPILAN GIDALAR

640Xauto (5)-1640Xauto (3)-4

640Xauto (4)-2

Kaynak: mynet.com