Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Discord ile ilgili tartışmaları değerlendirirken "Yasakçı zihniyetle değil, gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz" dedi. Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, E.N.B. adlı çocuğun 'Discord' isimli uygulamada şantaja maruz kaldığı görüntülerin kurgu olduğunu, görüntüleri yayınlayan T.D.'nin (18), Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını açıkladı. Gece saatlerinde, Ankara 1.Sulh Ceza Hakimliği kararıyla tartışılan sosyal medya platformu Discor'a erişim engeli getirildi. Erişim yasağı ile beraber Discort yasaklandı mı, Discort neden açılmıyor, soruları da gündeme geldi. İşte, o konu hakkında bilgiler.

Engelli çalışana ‘mobbing’ iddiası Engelli çalışana ‘mobbing’ iddiası

6703Be23001E268Cbe6Ea7E2

Discord erişim engeli haberleri ve gelişmeleri gündemdeki yerini koruyor. 2015 yılında yayınlanan ve ağırlıklı olarak gençler tarafından kullanılan Discord son dönemde çeşitli kötü amaçlı faaliyetlerde kullanılmaya başlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son günlerde gençlere ve çocuklara yönelik şantaj, pedofili, cinsel istismar gibi iddialarla gündeme gelen mesajlaşma ve sosyal medya uygulaması Discord'a yönelik dikkat çeken ifadelere yer verdi. Peki, Discord'a erişim engeli gelecek mi, kapatılacak mı? İşte son durum…

DİSCORD'A ERİŞİM ENGELİ GELECEK Mİ, KAPATILACAK MI?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son günlerde ülke gündeminde yer alan konularda adı sıkça geçen Discord uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, son günlerde gençlere ve çocuklara yönelik şantaj, pedofili, cinsel istismar gibi iddialarla gündeme gelen mesajlaşma ve sosyal medya uygulaması Discord'a yönelik erişim engeli getirilip getirilmeyeceği ile ilgili konuştu.

Konuya ilişkin, İçişleri, Adalet ile Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlıklarıyla hafta sonu toplantı yaptıklarına işaret eden Uraloğlu, "Yasakçı olmak istemiyoruz ancak gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz. Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, henüz verilmiş bir karar yok." diye konuştu.

AİLELERE ÇAĞRI

Anne ve babalara da çağrıda bulunan Uraloğlu, "Çocuklarımızın internet kullanımında ailelere büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızın girdiği internet siteleri ve sosyal medya platformlarını yakından takip etsinler. Çocuklarımızı istismar etmek isteyen, zihinlerini karıştırmak isteyen kötü niyetli kişiler olacaktır. Ailelerimiz, çocuklarıyla daha fazla zaman geçirsinler." ifadesini kullandı.

6703Be23001E268Cbe6Ea7E6

BAKAN YERLİKAYA'DAN UYARI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, E.N.B. adlı çocuğun 'Discord' isimli uygulamada şantaja maruz kaldığı görüntülerin kurgu olduğunu, görüntüleri yayınlayan T.D.'nin (18), Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Siber Daire Başkanlığının, bir kız çocuğunun sosyal medyadaki bir program üzerinden tehdit edildiğine dair paylaşılan videodaki görüntüleri incelediğini ve videonun kurgu olduğunun belirlendiğini kaydetti.

Yerlikaya, İzmir Emniyet Müdürlüğünün, E.N.B adlı çocuğu adresinde muhafaza altına aldığını, ifade işlemlerinin psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından gerçekleştirileceğini aktardı.

E.N.B'nin tehdit ve şantaja maruz kaldığı sözde görüntüleri, halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayımlayan ve dezenformasyon yapan T.D. adlı 18 yaşındaki şahsın ise Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını bildiren Yerlikaya, şunları paylaştı:

"Aziz milletimizi sosyal medya üzerinden yapılan provokatif paylaşımlara, algı çalışmalarına karşı bir kez daha uyarmak istiyorum. Siber devriyelerimiz, sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlarda bulunan, algı çalışması yürüten, halkımız arasında kin ve düşmanlık tohumları ekmeye çalışanların her an ensesindedir. Bu tür paylaşım yapanları tek tek yakalayacağız."

6703Be24001E268Cbe6Ea7E8

DISCORD NEDİR?

Discord, oyuncular ve topluluklar için popüler bir iletişim ve sohbet platformudur. 2015 yılında piyasaya sürülen Discord, metin, sesli ve görüntülü iletişim seçenekleri sunarak insanların bir araya gelip sohbet etmelerini sağlar. Sunucular (servers) ve kanallar (channels) aracılığıyla kullanıcılar farklı topluluklar oluşturabilir, sohbet edebilir, oyun oynayabilir ve hatta ders çalışabilirler. Discord, sadece oyuncular için değil, ders çalışmak, proje yönetimi yapmak, topluluklar oluşturmak ve hobi grupları kurmak isteyenler için de oldukça yaygın kullanılan bir platformdur.

Kaynak: hurriyet.com.tr