Fulya Öztürk saha muhabiri olarak yaptığı yayınlarla biliniyor. Deneyimli gazeteci, son olarak Kuzey Irak’tan yaptığı yayınla gündem oldu.

Bu haberin çok konuşulmasının ardından birçok kişi Fulya Öztürk kimdir diye merak etmeye başladı. Son zamanların en popüler gazetecilerinden biri olan Fulya Öztürk’ün kim olduğuna birlikte bakalım.

Fulya Ozturk Kimdir 13

Fulya Öztürk Kimdir?

Deneyimli gazeteci Fulya Öztürk, 18 yıldır basın sektöründe çalışıyor. Bu süreçte saha muhabiri olarak terör ve savaş bölgelerinden, Afrika’nın yoksul ülkelerinden yayınlar yaptı.

Çorlu tren kazası, Dağlık Karabağ Savaşı ve terör bölgelerinde yaptığı canlı yayınlarla dikkat çekti. Son olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta PKK’ya yaptığı operasyonları yerinde takip etti ve terör örgütüne ait bir mağaradan canlı yayın yaptı.

Bu olayın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fulya Öztürk’ü arayarak tebrik etti ve bundan sonra adının “Fulya Asena Öztürk” olduğunu söyledi. Hem Kuzey Irak’tan yaptığı yayın hem de Devlet Bahçeli’yle arasında yaşananların ardından Fulya Öztürk ismi sosyal medyada gündem oldu.

Bu nedenle birçok kişi Fulya Öztürk kimdir diye merak etmeye başladı. Son zamanların en çok konuşulan gazetecilerinden biri olan Fulya Öztürk, 5 Ocak 1989 tarihinde Adana’nın Seyhan ilçesinde dünyaya geldi. Dört tane kardeşi var.

İlkokulu bitirdikten sonra lise eğitimini Adana Gündoğdu Koleji'nde tamamladı. 2006 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon Bölümü’nde lisans eğitimine başladı. Üniversiteye başladığı yıl Doğan TV'nin Staj On Air programına katıldı. Daha sonra Star TV’de stajyer olarak çalışmaya başladı. 2008 yılında CNN Türk’ün Programlar Departmanı'nda işe girdi.

Burada çalıştığı dönemde Elif Ilgaz Aydınlar’la Yaşama Sevinci ve Cem Seymen’le İş Seyahati programlarının yapımcılığını üstlendi. 2010 yılında CNN Türk’ün Haber Merkezi'nde çalışmaya başladı. Bu dönemde birçok belgesel ve haber için kurgu editörlüğü yaptı.

Fulya Ozturk Kimdir 12

Fulya Öztürk Haberleri

2013 yılında saha muhabiri olarak görev yapmaya başladı. Kobani'den kaçan Suriyeli Besma'nın Hikayesi" (2014) ve "Üniversite hastanelerinde hasta yakınlarından istenen medikal malzeme" (2015) haberleriyle büyük ses getirdi.

Aynı zamanda Suriye’den kaçak yollarla Türkiye’ye gelenleri anlattığı Sığınamayanlar adlı belgeseliyle (2015) “Yılın Muhabiri” ve “En İyi Özel Haber” dallarında ödül kazandı.

2018 yılında yaşanan ve 25 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu tren kazası ile ilgili yaptığı canlı yayınla yeniden gündem oldu. Daha sonra Afrika’nın yoksul ülkelerinden haberler yaptı. Bu haberlerle “En Duyarlı Muhabir Ödülü’’nü kazandı.

2020 yılında Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan İkinci Dağlık Karabağ Savaşı’nı yerinden takip etti ve savaş bölgelerinden canlı yayınlar yaptı. 12 Temmuz 2021 tarihinde CNN Türk’ten ayrılıp FOX kanalına transfer oldu. 12 Temmuz 2021 ile 10 Haziran 2022 tarihleri arasında Fulya ile Umudun Olsun adlı programı sundu. Bu programla "En İyi Gündüz Kuşağı" ve "En İyi Realite Programı" ödüllerini kazandı.

Fulya Öztürk, 2022 yılında CNN Türk kanalına geri döndü. Burada saha muhabirliğini görevini yeniden üstlendi. Rusya-Ukrayna Savaşı sırasında Moskova’dan yayınlar yaptı. 2023 yılında yaşanan Kahramanmaraş depremlerinin ardından afet bölgelerinden muhabirlik yaptı.

Fulya Ozturk Kimdir14

Fulya Öztürk Evli Mi?

Fulya Öztürk kimdir diye sorulan deneyimli gazetecinin evli olup olmadığı merak ediliyor. Saha muhabiri olarak yaptığı haberlerle bilinen Fulya Öztürk, şu ana kadar hiç evlenmedi.

Ancak 2023 yılının sonlarında bir erkekle fotoğrafları ortaya çıktı. Fulya Öztürk de bu olayın ardından aşağıdaki açıklamayı yaptı:

"Fotoğrafların ortaya çıkmasıyla birlikte, özel hayatım hakkında çok fazla spekülasyon yapıldı. Bu açıklamayı, kendimi ve ailemi korumak için yapıyorum. Evet, bir ilişkim var. Ancak bu ilişkinin özel olduğunu ve kamuoyuyla paylaşmak istemediğimi belirtmek isterim. Bu konuyla ilgili başka bir açıklama yapmayacağım."

Fulya Ozturk Kimdir1 11

Fulya Öztürk Hangi Kanalda?

Ünlü gazeteci Fulya Öztürk, kariyerine 2008 yılında CNN Türk’te başladı. Burada on üç yıl çalıştıktan FOX kanalına geçti.

Daha sonra 2022 yılında CNN Türk’e geri döndü ve hala burada çalışmaya devam ediyor.

Fulya Öztürk Kaç Yaşında?

Fulya Öztürk kimdir diye sorulan deneyimli gazetecinin yaşı merak ediliyor. Fulya Öztürk, 5 Ocak 1989 tarihinde Adana’nın Seyhan ilçesinde dünyaya geldi. Şu anda 35 yaşındadır.

Fulya Ozturk Kimdir 8

Sık Sorulan Sorular

Fulya Öztürk kimdir konusuna dair sık sorulan soruları yanıtladık!

Fulya Öztürk Çocuğu Var Mı?

Fulya Öztürk’ün çocuğu yoktur. Daha önce hiç evlenmediği bilinmektedir.

Fulya Öztürk Babası Nereli?

Fulya Öztürk’ün babası Adanalıdır.

Fulya Öztürk Boyu

Zorlu bölgelerden yaptığı yayınlarla tanınan Fulya Öztürk, 169 cm boyunda ve 55 kilodur.

Mehmet Ali Erbil Kaç Kere Evlendi? Ünlü Şovmenin Eski Eşleri Kim? Mehmet Ali Erbil Kaç Kere Evlendi? Ünlü Şovmenin Eski Eşleri Kim?

Deneyimli saha muhabiri Fulya Öztürk hakkında merak edilenleri yanıtladık!

Kaynak: Özlem Sucu