2024 yılının ikinci Ay Tutulması, Eylül ayında gerçekleşecek ve bu göksel olay, gökyüzü meraklıları tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. Mart ayında gerçekleşen ilk Ay Tutulması'nın ardından, Eylül'deki bu tutulma, Parçalı Ay Tutulması olarak biliniyor.

Ay Tutulması Ne Zaman (2)

Parçalı Ay Tutulması 2024 ne zaman gerçekleşecek, Eylül Ay Tutulması ne zaman saat kaçta ve Türkiye'den izlenebilecek mi soruları da merak ediliyor. İşte tüm merak edilenler…

Parçalı Ay Tutulması Ne Zaman (2)

Eylül Ay Tutulması Ne Zaman Saat Kaçta?

Gökyüzü olaylarına ilgi duyanlar için bu tutulma, izlenebilir bölgelerde dikkat çekici bir doğa olayı olacak. Ay Tutulmaları, özellikle astronomi meraklıları için her zaman büyük bir ilgi odağıdır ve bu yılki tutulmalar da bu geleneği sürdürüyor.

Yılın ikinci Ay Tutulması, 18 Eylül'de saat 05.14'te başlayacak ve 06.16'da sona erecek. Bu tutulma, parçalı tutulma olarak gerçekleşecek.

Parçalı Ay Tutulması Ne Zaman (1)

Parçalı Ay Tutulması Türkiye'den İzlenecek mi?

Bu tutulma, Kıta Amerika, Antarktika, Afrika, Avrupa, Batı Asya ve güneybatı Rusya'dan seyredilebilecek. Türkiye de bu gök olayına şahit olacak bölgelerin içinde yer alacak.

Eylül Ay Tutulması Ne Zaman Saat Kaçta 1

Parçalı Ay Tutulması Nedir?

Ay, yörüngesinde dönerken zaman zaman Dünya'nın gölgesine girer ve bu durum Ay tutulması olarak adlandırılır. Bu olay, Ay'ın dolunay evresinde ve düğüm noktalarına yakın olduğunda gerçekleşir. Ay, Dünya'nın gölgesine girdiğinde Güneş'ten aldığı ışığı kaybeder ve bu şekilde gözlemlenir.

Parçalı Ay tutulması ise, Ay diskinin bir kısmının Dünya'ya ait kısmi gölge konisine (Penumbra) girmesiyle oluşur. Bu gök olayı çıplak gözle izlenebilir, ancak Ay yalnızca kısmi gölgeye gireceği için parlaklığında belirgin bir azalma fark edilmez.

Ay Tutulması Ne Zaman (1)

“Eylül Ay Tutulması ne zaman saat kaçta” sorusuna cevap bulduk. Peki yılın ikinci Ay Tutulması 12 burcu nasıl etkileyecek? İşte burçların tutulmadan nasıl etkileyeceğine dair bilgiler…

Yılın İkinci Ay Tutulması 12 Burcu Nasıl Etkileyecek?

2024 yılının ikinci Ay Tutulması 18 Eylül’de gerçekleşecek. Ve herkes bu tutulmadan nasıl etkileneceğini merak ediyor. İşte Koç burcundan Balık burcuna kadar burçların Ay Tutulması’ndan etkileri…

Koç Burcu Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Koç Burcu Ay Tutulması

18 Eylül’de yaşanacak olan bu Ay Tutulması beklenmeyeni karşınıza getirecek. Kadersel bir alanda yaşıyorsunuz. Bu da kendinizi, sizin dışınızda gelişecek bir olayın içinde bulabileceğiniz anlamına geliyor.

Birilerine yardım etmek, hastanede birilerine refakatçi olmak ya da daha zor durumda olan insanların dertleriyle uğraşmak bir yana önemli bir olayın iç yüzüyle karşılaşma potansiyeliniz de yüksek duruyor.

Kendinizi ve ruhunuzu yıpratmamınız gereken bir Ay Tutulması yaşayacaksınız. Ve bu tutulma zamanı büyük risk içeren işlerden mümkün olduğunca kaçınmanız faydanıza olacak.

Boğa Burcu Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Boğa Burcu Ay Tutulması

18 Eylül’deki Ay Tutulması’nda çevre değişiklikleri karşınıza gelebilir. Sadece Ay Tutulması zamanı değil, tutulmalar 6 ay boyunca hayatımızda etkilidir. Yer değişiklikleri yapmak, yeni çevrelere girmek, yeni insanlarla tanışmak ya da arkadaşlarınızla bir mevzudan kaynaklı olarak arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizde önemli kararlar almak bu ayın konularından olacak. Çevresel faktörlerde gözünüzü dört açmanız bu Ay Tutulması’nın en önemli konularından olacak.

İkizler Burcu Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

İkizler Burcu Ay Tutulması

18 Eylül’de yaşanacak olan Ay tutulması, kariyerinizde önemli konu ve olayları karşınıza getirecek. İş hayatınızda, mesleğinizde, kariyerinizde ne kadar fedakar olduğunuzu ne gibi konularda fedakarlıklarda bulunduğunuzu bu tutulmayla beraber göreceksiniz.

Annenize faydalı olmak, annenizle olan ilişkiniz çözülmesi ya da farklı bir noktaya taşınması yine ailevi konularda alınması gereken önemli kararlar ve tabii ki iş ortamlarınızda yaşayacağınız bazı çözülen olaylar devrede olabilir. Yani bu Ay Tutulması sizi biraz etkileyecek. Hem toplum önünde duruşunuzu etkileyecek hem de işle ilgili konularınızı etkileyecek gibi görünüyor. Diğer taraftan hayatınızda birçok konuda çözüm üretmek de kolay olacak.

Yengeç Burcu Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Yengeç Burcu Ay Tutulması

18 Eylül’de yaşanacak olan Ay Tutulması, seyahat ve eğitim konularını karşınıza getirecek. Hızlı bir seyahat gündeme gelebilir, iş hayatınızla ilgili bazı fedakarlıklarda bulunmanız gerektiğini fark edebilirsiniz, hukuki yönden kafa karışıklıkları ve belirsizlikler de devreye girebilir.

Tanımadığınız insanlara karşı daha fazla kendinizden verebilirsiniz, onları daha fazla önemsediğiniz fark edebilirsiniz. Bu da bazı noktalarda kafa karışıklıklarını karşınıza getirebilir.

Aslan Burcu Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Aslan Burcu Ay Tutulması

18 Eylül’deki Ay tutulması, para alanlarınızı etkileyecek. Gözden kaçırdığınız bir vergi ödemesi varsa bu dönem vergilerle alakalı konuların gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Parayla alakalı konularda diğer insanlara yapacağınız iyiliklerin yüksek olması bu alana daha fazla yönelmenize neden olabilir.

Nafaka, miras gibi konular varsa yine bu alanda da önemli bazı konular gündeminize yerleşebilir. Bu ay özellikle parasal konularda ve kişisel yönlendirilmelerde gözünüzü dört açmanız gerekiyor.

Başak Burcu Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Başak Burcu Ay Tutulması

18 Eylül’de bir tutulma var ki bu tutulma sizin ikili ilişkiler ve özel hayatınızı etkileyecek. İkili ilişkiler ve özel hayatınızda vereceğiniz önemli kararlar bu Ay Tutulmasıyla beraber devreye girebilir. İlişkilere dair önemli kararlar alabilirsiniz. Aldatıcı ve gözünüzü boyayan bir ilişki içerisinde kendinizi bulma potansiyeliniz de yüksek görünüyor.

Özel hayatınızda sevdiğiniz insana karşı ne kadar verici olduğunuzu, ne kadar suistimal edildiğinizi, ikili ilişkilerde aslında her şeyi kendinizin üstlendiğini de fark edebilirsiniz. Bu hem ikili ilişkilerinizde hem de ortaklı işlerinizde karşınıza gelecek.

Ama bu her koşulda ilişkiler zor olacak, kötü olacak anlamına gelmiyor. Bazen sevdiklerimiz için yaptığımız fedakarlıklar, ufak tefek güzel adımlar aslında onlarla olan ilişkimizi kurtaran etkileri de taşır. Olaylara bu gözden bakmaya da özen gösterin. Konu ne olursa olsun ikili ilişkilerde ve özel hayatınızla ilgili konularda bir aydınlanma, önemli bir konunun açığa çıkması ve buna göre ya çözülme ya devam etme etkisi yaşayacağınızı gösteriyor.

Terazi Burcu Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Terazi Burcu Ay Tutulması

18 Eylül’de gerçekleşecek Ay Tutulması; iş, hizmet ve sağlık alanlarınızı etkiliyor. İşle ilgili ne kadar fedakarlıkta bulunduğunuzu, ne kadar etrafınızda insanlara faydalı olmak istediğinizi ve o insanların da aslında bunu nasıl kullandığını bu Ay Tutulması civarında görme potansiyeliniz yüksek.

Bazı fikir ayrılıkları, anlaşmazlıklar da devreye girebilir. Olayları çok fazla kafanızda büyütmemeye özen göstermeniz gerekiyor. Yine bir iş fırsatı bekliyorsanız, işinizle ilgili almanız gereken önemli bir haber varsa 18 Eylül’deki bu Ay tutulması bu konuları karşınıza getirecek.

Akrep Burcu Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Akrep Burcu Ay Tutulması

18 Eylül’de yaşanacak olan bu Ay tutulması aşk evinizde gerçekleşecek sevgili Akrepler. Aşk hayatınızda daha fedakar, daha yumuşak, daha başkalarını düşünen yapınızın ön plana çıkması söz konusu olacak. Özel hayatınızda eğer fazla suistimal ediliyorsanız bütün bunları fark edeceğiniz ama gerçeklerle yüzleşmek istemeyeceğiniz bir Ay Tutulması devreye girebilir.

Sanatsal ve kreatif işlerinizde güzel etkileşimler devrede olacak. Bazı anlaşmazlıkları çok fazla gözünüzde büyütmemelisiniz. Bu dönemde bardağın boş tarafını görmeyin.

Özel hayatınızda bazı oluşumlar var. Arkadaşlarınızla bir araya geldiğinizde onların konuşmaları sizi çok çabuk etkileyebilir ve anında moralinizi bozmanıza neden olabilir. Bu etkilere dikkat etmeniz gerekecek.

Yay Burcu Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Yay Burcu Ay Tutulması

18 Eylül’deki Ay tutulması; ev, hane ve yuvanızla ilgili konuları hareketlendirecek. Evinize dair bir karar mekanizması devreye girecek. Evinizde yaşanacak bazı çözülmeler, bazı kararsızlıklar devrede olacak. Yine aile hayatınızda önemli fedakarlıklar da yapabilirsiniz. Anne ve babanız arasındaki çekişmeler ya da fikir ayrılıkları bu dönem artabilir.

Oğlak Burcu Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Oğlak Burcu Ay Tutulması

18 Eylül’de yaşanacak olan bu Ay Tutulması yakın çevre alanlarınızda oluşacak. İletişim, haberleşme, satış, reklam, tanıtım, pazarlama ya da radyo – televizyon alanında bir işiniz varsa, girişimcilik yönünüz kuvvetliyse bu Ay Tutulmasıyla beraber önemli haberler devreye girebilir. Yakın çevre, akraba ve kardeşlerinizin hayatında da önemli olaylar yaşanabilir. Onlara karşı daha fedakarca hareket etmek durumunda kalabilirsiniz.

Bunların yanı sıra bu Ay Tutulması, gerçeklerden kaçmayı karşınıza getirecek. O yüzden biraz daha gözünüzü açık tutup daha doğru ve gerçek tespitlerde bulunmaya özen gösterin. Çünkü bu Yeni Ay ve tutulmalar sizinle alakalı konuları kapsamayacak, hep dış faktörler ve çevresel faktörleri içerisinde barındıracak. Siz de bunlardan daha fazla etkileneceksiniz.

Kova Burcu Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Kova Burcu Ay Tutulması

18 Eylül’de yaşanacak olan Ay tutulması, para evinizde gerçekleşiyor. Elinize bir para geçebilir, parayla ilgili bir mevzu çözüme kavuşabilir ya da parayla ilgili bir mevzuda kafa karışıklıkları, yönünüzü bilememe, yanılma ihtimali de devreye girebilir.

Parayla ilgili konularda verici bir döngü içindesiniz. Diğer insanlara faydalı olmak, yardım etmek ya da sizden bir şey talep ettiklerinde hemen bunları gerçekleştirmek sizin için önem kazanacak. Bu dönem gözünüzü açık tutmanız gerekiyor. Özellikle ticari faaliyetleriniz varsa burada yanıltıcı etkiler altında olabilirsiniz.

Balık Burcu Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Balık Burcu Ay Tutulması

18 Eylül’de yaşanacak olan Ay tutulması, sizin birinci eviniz dediğimiz özel alanınızda (kişisel) gerçekleşiyor. Bu Ay Tutulmasıyla beraber belirsizliklerin ve kararsızlıkların hayatınızda fazlasıyla önem kazandığını ve öne çıktığını fark edebilirsiniz. İkili ilişkiler ve özel hayatınıza önem vermek isteyebilir, burada önemli kararlar almak isteyebilir, ilişkiye dair verilecek bazı kararları devreye sokmak isteyebilirsiniz.

Ailenizde yaşanan bir sıkıntıyı sevdiğiniz insana anlattığınızda bu insanın sizin kadar anlayışlı olmadığını fark edebilirsiniz. Bazı fikir ayrılıkları devreye girebilir. İşte bu tutulmada olumsuzluklardan mümkün olduğunca uzak durmaya özen gösterin. Olan işlerinizi de bozmayın ya da ilişkinizdeki sıkıntıları çok fazla etrafınızdaki insanlarla paylaşmayın. Çünkü sosyal çevre ve arkadaşlık alanlarınızda bir arkadaşınızın yapacağı yorum ya da onların size söyleyeceği bir söz bütün kararlarınızı etkileyebilir.

Sizler için “Eylül Ay Tutulması ne zaman saat kaçta” sorusunu cevaplayarak burçların bu tutulmadan nasıl etkileneceklerini tek tek paylaştık.

Günlük burç yorumları: 13 Eylül 2024 Günlük burç yorumları: 13 Eylül 2024
Kaynak: Ayşenur Yılmaz