Eylül ayı sona eriyor ve Netflix’ten kaldırılacak filmlerin sayısında da gözle görülür bir artış yaşanıyor. Her yeni ayda sona eren lisans anlaşmaları sebebiyle Netflix de kütüphanesinden bazı popüler yapımları çıkarıyor. Biz de Eylül 2024’te Netflix’ten ayrılacak filmleri listeledik.

Netflix’ten kaldırılan filmler 2024 yılının 30 Eylül’ü için son izleme tarihini sunuyor. Eğer hala izleme listenizde yer alıyorlarsa, bu filmleri kaybetmemek için hızlı davranın deriz. Aşağıda, platformdan kaldırılacak en dikkat çekici 9 filmi bulabilirsiniz.

Eylul 2024 Netflix Kalkacak Filmler 2

Eylül 2024’te Netflix’ten Kaldırılacak Filmler

Netflix’te Eylül 2024’te kaldırılan filmleri izlemek isteyenler için son günler! Sinema severlerin ilgisini çeken birçok yapım bu listede yer alıyor.

Eylül 2024’te Netflix’ten kalkacak filmler aşağıdaki gibidir:

  • Back to the Future / Part II / Part III
  • The Breakfast Club
  • Clerks
  • The Conjuring
  • Dumb and Dumber
  • Hacksaw Ridge
  • The Lego Movie
  • Muriel’s Wedding
  • Pokemon Detective Pikachu

Eylül 2024’te Netflix’ten kaldırılacak filmlere biraz daha yakından bakalım…

Eylul 2024 Netflix Kalkacak Filmler 3

Back to The Future Serisi

Back to the Future, zamanda yolculuk temasının eğlenceli ve macera dolu bir şekilde işlendiği kült film serilerinden biri! Hafta sonunu sinema günü ilan edenlerin de sıklıkla seçtiği filmlerden…

Ana karakter olan lise öğrenici Marty McFly ve çılgın bilim insanı Dr. Emmett Brown’un maceraları anlatılıyor. İlk filmde Marty, Dr. Brown’un yaptığı zaman makinesiyle 1955’e giderek yanlışlıkla anne ve babasının tanışmasını engeller. Bu hatayı düzeltmeye ve kendi geleceğini de kurtarmaya çalışır.

Serinin diğer iki filmi de Marty ve Mr. Brown’un zaman yolculuklarını konu alır. 2015’ gidip geleceği değiştirmek, 1885’ dönüp eski Batı’da mahsur kalmak gibi çeşitli maceralar yer alır. Dostluk, aile ve seçimlerimizin geleceğimizi nasıl etkileyeceği üzerine düşündüren bu keyifli seriyi kaybolmadan önce izleyin deriz!

Eylul 2024 Netflix Kalkacak Filmler 4

The Breakfast Club

Eylül ayında Netflix’ten kalkacak içerikler arasında nostaljik bir yolculuk daha… The Breakfast Club, 1985 yapımı gençlik filmi. Okulda ceza alan birbirinden farklı beş lise öğrencisinin birbirlerine karşı ön yargılarını kırarak kendilerini keşfetmelerini izliyoruz.

Film özellikle de ergenlik döneminde yaşanan kimlik karmaşası, arayışı, aidiyet ve yalnızlık gibi temaları bol bol işliyor.

Eylul 2024 Netflix Kalkacak Filmler 6

Tam Bir Centilmen’in Nehir’i Ebru Şahin Kimdir? Nereli? Boyu Kaç? Tam Bir Centilmen’in Nehir’i Ebru Şahin Kimdir? Nereli? Boyu Kaç?

Clerks

Türkçeye tezgahtarlar olarak çevrilen Clerks filmi, sıradan insanların sıradan hayatlarını samimi ve eğlenceli bir dille anlatıyor. Yan dükkanlarda çalışan Dante ve Randal’ın bir gününe şahit olacağımız bu hikaye, günlük rutinlerinin tüm sıkıcılığı içerisindeki hayatlarını, işlerini ve ilişkilerini masaya yatırıyor.

Eylül 2024’te Netflix’ten kalkacak listesinden nasibini alan bir diğer film de Clerks oluyor. Düşük bütçesi ve sade tarzına karşın keyifli bir seyir zevki sunması büyük bir artı. 30 Eylül gelmeden bir şans verirseniz, pişman olmayacaksınız.

Eylul 2024 Netflix Kalkacak Filmler 7

The Conjuring

Korku filmi denildiğinde akıllara ilk gelenlerden biri, 2013 yapımı The Conjuring! Tüyler ürpertici bir hikayeyi izleyicisiyle buluşturan bu doğaüstü olayların yer aldığı filmde, dünyaca ünlü paranormal araştırmacılar Ed ve Lorraine Warren’ın Perron ailesi araştırmasını konu alıyor.

Doğaüstü korku türünün en başarılı örneklerinden biri olarak adını altın harflerle yazdırmış olan The Conjuring’e henüz bir şans vermediyseniz, ekim ayıp gelip de platformdan ayrılmadan önce tekrar düşünmenizi öneririz.

Eylul 2024 Netflix Kalkacak Filmler 8

Dumb and Dumber

Eylül 2024’te Netflix’ten kalkacak filmler arasında absürt mizaha sahip eğlenceli bir içerik daha yer alıyor. Sıradan bir yolculukta başımıza neler gelebilir sorusunu Lloyd Christmas ve Harry Dunne adındaki iki arkadaşın bizi kahkahalarla güldürürken yanıtlamış oluyoruz.

Jim Carrey ve Jeff Daniels’ın muhteşem performanslarını kaçırmamak için son günleriniz…

Eylul 2024 Netflix Kalkacak Filmler 11

 The Lego Movie

Lego dünyasına adım atmadıysanız, Netflix’ten kaldırılmadan önce The Lego Movie’nin renkli hayatına bir göz atmalısınız! Sıradan bir lego figürü olan Emmet Brickowski bir gün kazara en özel kişi olarak seçilir ve Lego dünyasını kurtarmak için bir araya gelen bir grup kahramanın arasında kendini bulur.

Emmet’in kendini keşfetme yolculuğunu izlerken zengin bir görsel sunum ile harmanlanmış mizahi diyaloglarla da karşılaşacaksınız. Bu animasyon filmi hem çocuklar hem de yetişkinler için uygun.

Eylul 2024 Netflix Kalkacak Filmler 10

Hacksaw Ridge

Andrew Garfield’ın Doss karakterine hayat verdiği bu savaş dramı, gerçek hikayeden esinlenen senaryosuyla güçlü bir anlatım sunuyor. 2. Dünya Savaşı zamanına doğru bir yolculuğa çıkıyoruz. Sağlık görevlisi olarak cepheye gitmek isteyen fakat askeri hizmetten muaf tutulan Dessmond Doss’un hikayesine tanık oluyoruz.

Doss, inancı gereği savaşta insan öldürmeyi reddeder. Bu kararlılığı ise hem askeri otoriteleri hem de birliğindeki askerleri zor durumda bırakır.

Eylul 2024 Netflix Kalkacak Filmler 12

Muriel’s Wedding

Adından da anlaşılacağı üzere Muriel Heslop adındaki genç bir kadının en büyük hayali olan muhteşem düğününü planlamasını izliyoruz. Komedi ve dram ögelerini bir arada barındıran bu filmde Muriel’in ailesinin ve arkadaşlarının alaycı tavırlarıyla karşılaşması gerçek dostluğun ne anlama geldiğini de anlamasına yol açar.

Ne olursa olsun hayallerinin peşinden koşar ve bu süreçte karşılaştığı tüm zorlukları da aşmayı öğrenir. Güldürürken düşündüren Muriel’in hayatından ders çıkarmamak mümkün değil. Eylül 2024’te Netflix’ten kalkacak filmler arasında yer alan bu filme şans verin deriz.

Eylul 2024 Netflix Kalkacak Filmler 13

Pokemon Detective Pikachu

O, hepimizin bildiği bir karakter: Pikachu! 2019 yapımı animasyon filmiyle Pikachu’nun en güncel versiyonuyla karşılaşıyoruz. Bu hikayede Pikachu bir dedektif ve Tim Goodman adındaki bir genç adamın babasını bulmaya çalışıyor. Pikachu seslendirmesini Ryan Reynolds yapıyor. Mizah ve samimiyeti de bol bol bulabileceğiniz bu filmi de kaçırmadan izlemelisiniz!

Eylül 2024’te Netflix’ten kalkacak filmler listesini tüm detaylarıyla paylaştık! Ekim ayında izleyeceğimiz yepyeni filmleri ise merak ediyoruz

Kaynak: AYŞENUR YILMAZ