Türk siyasetinin bilinen birçok ismi vardır. Farklı partilere mensup bu isimler sıklıkla araştırılmaktadır. Bu isimlerden biri de Erkan Baş olmuştur. 

Hakkında merak edilen birçok konu bulunan Erkan Baş okuyucular tarafından araştırılmaktadır. Biz de sizler için Erkan Baş’ı inceledik. Erkan Baş evli mi gibi soruları yanıtladık. İşte Erkan Baş hakkındaki detaylar... 

Erkan Bas Evli Mi 8

Erkan Baş Evli Mi? 

Türk siyasetinin bilinen simalarından olan Erkan Baş Türkiye İşçi Partisi’nin genel başkanıdır. Geçtiğimiz seçimlerde de yer alması sebebiyle sıklıkla araştırılan bir isim haline gelmiştir. Erkan Baş hakkında en sık sorulan sorulardan biri Erkan Baş evli mi sorusu olmuştur. Gelin, Erkan Baş’ı yakından inceleyelim... 

TKP genel başkanı olan Erkan Baş evlidir. Gülçin Baş ile evli olan Erkan Baş’ın bu evlilikten iki çocuğu bulunmaktadır.  

Erkan Bas Evli Mi

Gülçin Baş Kimdir? 

Gülçin Baş, tam ismiyle Gülçin Savurur Baş, Erkan Baş ile evlidir. Gülçin Savurur Baş ile Erkan Baş’ın ilişkisi çok göz önünde bulunmasa da çiftin birlikte çektirdiği fotoğrafları bulunmaktadır. Çift özel hayatlarını kamudan uzak tutmayı tercih etmiştir. Bu sebeple Gülçin Baş hakkında pek bir bilgi bulunmamaktadır.

Eşi ile birlikte oy kullanırken poz veren Gülçin Savurur Baş sosyal medyayı aktif olarak kullanmaktadır. Twitter üzerinden paylaşımlar yapan Gülçin Savurur Baş’ın Twitter’da 1654 takipçisi bulunmaktadır.  

Erkan Bas Evli Mi 9

Erkan Baş Kimdir? 

Erkan Baş evli mi sorusuna yanıt verdikten sonra kendisi hakkında da bahsetmek gerekmektedir. Erkan Baş 14 Temmuz 1979 tarihinde Almanya, Batı Berlin’de doğmuştur. Ailesi Yugoslavya göçmeni olan Boşnak bir ailedir ve Almanya’ya çalışmaya giden işçilerden olmuştur.

Bir dönem ailesinin ve kendisinin Yugoslavya’daki soy isminin Jusović olduğu duyulunca yankı uyandırmıştır. Erkan Baş’ın babası Almanya’ya giden misafir işçilerden biriyken annesi de tekstil işçiliği yapmış bir ev kadınıdır.  Çocukluğunun az bir bölümünü Almanya’da geçiren Erkan Baş ilkokula başladığı zaman ailesi Türkiye’ye gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamlamıştır.

Liseden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne başlayan Erkan Baş politik sebeplerden ötürü veterinerlik bölümünü tamamlamamış, edebiyat fakültesine geçmiştir. Burada bilim tarihi üzerine çalışmıştır. Bu konuda hem lisans hem de yüksek lisans yapmıştır. Ancak yüksek lisansı yarıda kalan Erkan Baş 2008'de İstanbul Üniversitesinde yemekhanenin özelleştirilmesine karşı yemekhane işçilerinin yaptığı eylemlere katılması nedeniyle disiplin cezası almış, yüksek lisans eğitimini bırakmıştır.  

Erkan Baş üniversiteden mezun olmasının ardından Bilim Tarihi Araştırmaları Dergisi'nde genel yayın yönetmeni olmuştur. Buradaki görevine devam ederken aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesinde misafir öğretim görevlisi olarak ders de vermiştir.  

Erkan Baş’ın siyaset hayatı daha genç yaşlarında Sosyalist İktidar Partisi üyeliği ile başlamıştır. İstanbul örgütünde etkinlik gösteren Erkan Baş, partinin İstanbul il sekreterliğini yapmış Örgüt Bürosu ve Merkez Komitesinde yer almıştır. Sadece Sosyalist İktidar Partisi değil aynı zamanda ardılı olan Türkiye Komünist Partisi’nde de görev almıştır. 1 Şubat 2009 tarihinde yapılan TKP 9. kongresinde Aydemir Gülen’in görevi bırakması ile genel başkanı Erkan Baş olmuştur. Ancak TKP 2014 yılında bölünerek dağılmıştır. 

2017 yılında Türkiye İşçi Partisi’nin kurucuları arasında yer alan Erkan Baş 2018 Türkiye genel seçimleri için HDP'den milletvekili adayı olmuştur. Seçimlerde milletvekili seçilen Erkan Baş 11 Ekim 2018 tarihinde Barış Atay ile birlikte HDP’den ayrılarak yeniden TİP’e geçmiştir. Kapitalizmi ve modern dünyanın güncel sorunlarını ele alan “Yaşamak için Sosyalizm” isimli kitabını 2021 yılında yayımlamıştır.

Günümüzde Türkiye İşçi Partisi genel başkanı olan Erkan Baş 2024 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Gebze ilçesinde belediye başkan adayı olsa da seçimleri üçüncü sırada tamamlamıştır. 2 çocuk babası olan Erkan Baş, Gülçin Baş ile evlidir.  

Erkan Bas Evli Mi 6

Erkan Baş Kaç Yaşında? 

1979 yılında doğan Erkan Baş 2024 yılı itibarıyla 45 yaşındadır.  

Erkan Baş Nereli? 

Batı Berlin’de doğan Erkan Baş aslen Yugoslavyalı bir Boşnak’tır. 

Erkan Bas Evli Mi 5

Sıkça Sorulan Sorular  

Erkan Baş evli mi sorusu dışında merak edilen diğer konular ve bu konuların cevapları aşağıdaki gibidir: 

Erkan Baş Haydar Baş’ın Oğlu Mu? 

Hayır Erkan Baş Haydar Baş’ın oğlu değildir. Haydar Baş’ın oğlu Hüseyin Baş’tır. Erkan Baş ve Haydar Baş arasında bilinen bir bağ yoktur.  

Yoğun bakıma alınmıştı... Reha Muhtar’ın sağlık durumu hakkında yeni gelişme Yoğun bakıma alınmıştı... Reha Muhtar’ın sağlık durumu hakkında yeni gelişme

Erkan Baş Kaç Çocuğu Var? 

Erkan Baş çocukları ile de merak edilmektedir. Erkan Baş’ın Gülçin Baş ile iki çocuğu vardır.  

Kaynak: Ayşenur Yılmaz