Salihli Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çelik ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret eden Doç. Dr. Selçuk Özdağ, İlçeye bağlı Kurttutan Mahallesi’nde düzenlenen hayır yemeğine katıldı.   

Özdağ (4)-2

Program kapsamında 14 Ağustos 2024 tarihinde Gördes’e bağlı Boyalı ve Kayacık mahalleri olmak üzere iki ayrı noktada başlayan ve Salihli sınırlarına kadar ulaşan orman yangınından etkilenen Kemer, Kale ve Hacıhıdır Mahallelerini ziyaret eden Doç. Dr Selçuk Özdağ Mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi.

Özdağ (10)-1

Son dönemde artan yangınlarına dikkat çeken Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Özellikle yaz aylarında ivme kazanan yangınlar nedeniyle orman alanları, tarım arazileri ve hatta birçok ev küle dönüşebilmektedir. Ege Bölgesinde Muğla, İzmir, Aydın, Manisa ve Uşak'ta ekiplerin aralıksız mücadele ettiği orman yangınları sonrası yeşil alanlar yerini gri renge bıraktı.  Salihli’de Son üç ay içerisinde Yağbasan, Karasavcı, Çelikli, Çukuroba, Yenipazar Hacıhıdır ve Kale Mahallelerini etkisi altına alan orman yangınlarıyla ciğerlerimiz yandı. Toplamda yaklaşık bin 500 hektar orman alanı yandı. Büyük ve küçükbaş hayvanlar telef oldu. Bazı evler yandı. Anız yakma ve elektrik tellerinin birbirine temas etmesinin yangınlara sebep olmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığım konuşmada, Türkiye'nin farklı bölgelerinde artan orman yangınlarına ve özelleştirme politikalarını dile getirdim. Son yıllarda Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde sıklıkla görülen yangınların, artık Mardin ve Diyarbakır gibi doğu illerine de sıçradığını ifade ettim ”dedi.

Salihli Belediye Spor’da Bayraktar, yuvada kaldı Salihli Belediye Spor’da Bayraktar, yuvada kaldı

Özdağ (3)-2

“Çiftçilerimiz için üretim planı uygulanmalıdır”

Manisa ve özellikle ilçelerinde tarımsal faaliyetlerde bulunan çiftçilerin maalesef bu üretim sezonunda hiçbir üründen kar edemediğini belirten Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ”Çiftçilerimiz bu üretim sezonunda kar edemediği gibi tarlasından zararla çıktı. Arazisinde yetiştirdiği domates, biber gibi diğer ürünlerini bedavaya dağıttı. Acil üretim destek planı uygulanmazsa üretim durma noktasına gelecek. Bu şekilde devam ederse önümüzdeki yıllarda ülkemizi ciddi anlamda gıda krizi bekliyor” dedi.

Özdağ (1)-3

“Manisa’da yağmur ve doludan etkilenen ilçeler acilen afet bölgesi ilan edilmelidir”

Doç. Dr. Selçuk Özdağ ,”Geçtiğimiz günlerde Manisa ve İlçelerinde bir doğal afet daha yaşandı. Dolu ve yağmurun etkili olduğu afetten sergideki üzümler zarar gördü.  Zeytinler yere döküldü. Çiftçinin Durumu içler acısı. Manisa’da yağmur ve doludan etkilenen ilçeler acilen afet bölgesi ilan edilmelidir. TARSİM sergide olan üzümleri de sigorta kapsamına almalıdır ”dedi. Doç. Dr. Selçuk Özdağ’ın Salihli’deki programına Salihli Gelecek Partisi ilçe Başkanı Şerife Öz, Saadet ve Gelecek Partisi Manisa İl ve Merkez İlçe Başkanları katıldı.

Muhabir: Behzat Akcan