Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin (Türkşeker) çatısı altındaki fabrikalarda istihdam edilmek üzere çeşitli branşlarda toplam 613 geçici işçi alımı gerçekleştirileceğini açıkladı. İşte Türkşeker işçi alımı yapılacak kadrolar…

Türkşeker yeni işçi alımlarına devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, işçi adaylarında aranan şartlar 11 Eylül tarihinde Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) internet adresinde yayımlanacak.

TÜRKŞEKER 613 İŞÇİ ALIM BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Türkşeker 613 işçi alım başvuruları İŞKUR’un internet sitesi üzerinden 11-15 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

TÜRKŞEKER 613 İŞÇİ ALIMI KONTENJANLARI

Geçici işçilerin 288'i mekatronik bakım onarım teknisyeni, 81'i bilgisayarlı makine teknisyeni, 81'i makine teknisyeni, 80'i kimya teknisyeni, 27'si makine bakım onarım teknisyeni, 21'i elektrik teknisyeni, 15'i tarım makinaları teknisyeni, 10'u inşaat teknisyeni, 5'i bilgisayar teknisyeni, 2'si mekaniker buhar kazanları teknisyeni, 2'si metal teknolojisi teknisyeni ve 1'i endüstriyel otomasyon teknisyeni olarak istihdam edilecek.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmek üzere çeşitli branşlarda toplam 613 geçici işçi alımı gerçekleştireceğiz. Ailemize katılacak yeni mesai arkadaşlarımız köklü kuruluşumuzun gücüne güç katacak. Hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerine yer verdi.

TÜRKŞEKER 613 İŞÇİ ALIMINDA ADAYLARDAN İSTENEN ŞARTLAR NELERDİR?

TÜRKŞEKER işçi alımına başvuru için adaylardan bazı genel ve özel nitelikler talep edilecektir. Bu bağlamda adaylardan genel olarak;

T. C vatandaşı olmak,

Kamu haklarından mahrum olmamak,

Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamalıdır,

Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

Müge Anlı Narin konusunda son noktayı koydu! Müge Anlı Narin konusunda son noktayı koydu!

Erkek adaylar için askerlik yapılmış olmalıdır.

TÜRKŞEKER ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

- Atanacağı meslek için mezuniyetini gösteren belge,

- Yaş şartı olarak ta adayların 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından büyük olmamaları gerekir,

- Teknisyen alımlarında, Endüstri meslek liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olunması gerekmektedir,

- Tehlikeli ya da Çok tehlikeli işlerde, yüksek yerlerde ve vardiyalı işlerde çalışmasına engel olacak hastalığının bulunmadığını aynı zamanda da seyahat engeli olmaksızın arazi şartlarında çalışabileceğini gösteren Tam Teşekkülü Resmi Sağlık Kurumlarından alınacak sağlık raporu gerekmektedir. 

Kaynak: tgrthaber.com