Merhaba Sektör Medya Grubu’nun değerli okurları yeni bir köşe yazımla yeniden beraberiz. Salihli’de son haftalara artan trafik kazalarını gündeme almak istedim. Bildiğiniz üzere şartlar itibariyle ilçemizde motosiklet kullanımı yaygın durumda.

Bu nedenle en çok yaşanan trafik kazalarının başında ise motosiklet kazaları geliyor. Geçtiğimiz hafta genç yaşta olan iki arkadaşımızı motosiklet kazasında kaybettik. Bir kazada evli 2 çocuk babası olan bir baba tıra arkadan çarpması sonucunda yaşamını yitirdi.

Diğeri ise yine genç yaşta bir arkadaş, dut ağacına çarpıyor ve bu kaza sonucunda yaşamını yitiriyor. Tabi bu kazalar ve sonrasında gelen ölümler bizi gerçekten çok üzdü. Genç yaşta hayatlarının baharında olan insanlar kazaya kurban gidiyor. Çocuklara babasız, anneler, babalar evlatsız kalıyor. ‘Keşke olmasaydı’ desek de ne yazık ki bu kazalar oldu ve gencecik insanlar hayatlarının baharında aramızdan ayrıldı.

Trafik kazalarında, özelliklede motosikletli kazalarda ölüm oranı daha fazla. Çünkü seni koruyacak bir şey yok. Araçlarda direk dış tarafı seni koruyabilir, hava yastıkları, emniyet kemeri seni koruyabilir ama motosiklette böyle bir şansın yok. Bu nedenle koruyucu elbise, dizlik, ellik ve mutlaka kask olması gerekli. Yaralanama şansın yüksek ama ölümlü kazanın bir nebze önüne geçmiş olursun.

Kaza yapmamak yada kazadan en az şekilde kurtulabilmek için hepimizin bildiği gibi aşırı süratten kaçınmaktır. Salihli genel anlamda ara yolları çok olan bir ilçe ve her an önüne bir yaya, araç çıkma ihtimali çok yüksek. Bizlerde trafikteyken en çok rastladığımız durum bu. Onun için aşırı hız yaptığın taktirde kaza yapman daha da artıyor.

 Kurallara uyalım sevdiklerimizi arkada gözü yaşlı bırakmayalım…