Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Altın yatırımcısının yüzü uzun bir aradan sonra gülmeye başladı. Yaklaşık üç aydır yatay bir bantta hareket eden ve risksiz mevduat faizi getirisine karşı yatırımcısını zarara uğratan gram altın, tarihî yüksek seviyelerini gördü. ABD’de son gelen ekonomik verilerin zayıflamaya işaret etmesinin ardından faiz indirimlerinin de yaklaşıyor olması, altın fiyatlarına doping oldu.

12 TEMMUZ 2024 GRAM ALTIN FİYATI

BU SEVİYELERE DİKKAT

Serbest piyasa fiyatına göre gram altın bugün, 2561 TL ile rekor seviyeyi gördü. Bundan sonraki süreçte kısa vadede kâr satışları halinde gramda 2535-2510 TL seviyesi aşağıda ilk destek bölgesi olarak takip edilecek. Yükselişin devamında da 2575 TL ilk direnç olarak izleniyor.

19 Eylül Perşembe Günlük Arpa Buğday Fiyatları | Güncel Hububat Alım Birim Fiyatları 19 Eylül Perşembe Günlük Arpa Buğday Fiyatları | Güncel Hububat Alım Birim Fiyatları

Bu arada içeride altın ithalatına kota uygulandığı nisan ayında, kuyumcularda fiziki gram altın fiyatı 2650 TL’yi test etmişti. Ancak rasyonel olmayan bu fiyatlama kısa sürede normale dönmüştü.

FED NE ZAMAN FAİZ İNDİRECEK

ABD’de dün açıklanan haziran enflasyonu aylık bazda yüzde 1 geriledi. Yıllık TÜFE yüzde 3,3’ten yüzde 3’e düştü. Enflasyonda beklentilerden daha fazla yaşanan bu gerilemeyle birlikte, FED’den eylül ayında faiz indirimi tahmini yüzde 85’e kadar yükseldi. Bu öngörüler ons altına da destek oldu.

ALTINDA 2024 HEDEF FİYAT

Sarı metalde yeni zirve beklentileri artarken, yabancı yatırım kuruluşları tarafından 2024 yıl sonu için en yakın beklentiler, ons altında 2550-2700 dolar aralığında şekilleniyor. Söz konusu tahminler ons altında yüzde 5-10 arasında değer artışına işaret ediyor.

Dolar/TL tarafında da 35,00-36,00 TL arasındaki yıl sonu hedef fiyatları dikkate alındığında, gram altında da 3000 TL yolculuğunun başlamış olabileceği ifade ediliyor.

Kaynak: TÜRKİYE GAZETESİ