Resmi rezerv varlıkları Ağustos’ta 149,4 milyar dolar oldu Resmi rezerv varlıkları Ağustos’ta 149,4 milyar dolar oldu

Ekonomist İslam Memiş, İsrail'in Yemen'e saldırısı nedeniyle dış piyasalarda yaşanan gerilimi takip edeceklerini belirtti. Memiş, Orta Doğu'da suların ısındığını ve bu durumun küresel piyasaların kafasını karıştırabileceğini söyledi. İsrail'in bölgesel savaş arzusunun 3. Dünya Savaşı'na yol açabileceğini ve küresel piyasalarda yeni fiyatlamalara neden olabileceğini belirtti. Memiş, geçen haftaki düzeltme hareketinin ardından tepki alımlarıyla ons altının bu hafta 2 bin 455 dolar seviyesini test edebileceğini belirtti.

Ancak 2 bin 380-2 bin 480 dolar aralığında kalmasını beklediğini söyledi. Ons gümüşte 29,20-30,20 dolar aralığını takip edeceğini belirtti.

Yazısında, “Özellikle borsanın yükselişi ve TL'nin değer kazanması kaçınılmazdır." diyen İslam Memiş, ekonomiyi etkileyen küresel trende ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“İsrail'in Yemen'e saldırısının yarattığı gerilimi dış pazarlarda takip edeceğiz. Ortadoğu'da işler kızışıyor ve İsrail bölgesel savaş istiyor. İsrail'in planı devam ederse küresel piyasalar çalkalanacak. 3. Dünya Savaşı'nın çanları resmen çalacak ve küresel piyasalar yeni bir fiyatlama durumuna girecek."

Memiş, yazısının devamında Joe Biden'ın geri adım atmasının ekonomik göstergelere etki edeceğini belirterek görüşlerini dile getirmeye devam etti ve "Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden'ın adaylıktan çekilmesi küresel piyasalarda yeni fiyatlamalara neden olabilir. Yurtdışında hem siyasi hem de jeopolitik belirsizlikler devam ediyor, Özellikle kripto para piyasasında işlem yapanların dikkatli olması gerekiyor" diye yazdı.

İslam Memiş altın yorumu: 1 gram altını bile olan bu rakamı beklesin

Her hafta takip edeceği aralıkları okuyucularıyla paylaşan İslam Memiş, yeni hafta için "Bu haftanın borsa yatırımcılarının, altın ve gümüş almayı bekleyenlerin mutlu olacağı bir hafta olmasını bekliyorum. Ardından Bist100 endeksinin bu haftaki bant farkı 11 bin 156 puan seviyesinde kapandı. Geçen hafta beklediğim 11 bin 500 puan seviyesini bu hafta test etmesi gerekiyor. Bu hafta 11 bin 100-11 bin 500 puan aralığını takip edeceğim" diyen Memiş, döviz, altın ve gümüş için beklediği aralıkları ise şöyle anlattı:

"Döviz; Dolar/TL kuru 33,04 liradan, euro/TL kuru ise 35,94 liradan kapandı. Bu tarafta dar bant aralığı korunuyor. Genel eğilim yukarı yönlü risk oluşturmaya devam ediyor. EUR/USD paritesi; 1,0883 seviyesinde kalmaya devam edebilir. Ons altın (xau/usd); Geçen haftaki düzeltmenin ardından bu haftayı tepki alımlarının gelmesini bekliyorum. 2.455 dolar seviyesini test edebilir ancak yine oradan satış gelebilir yani 2 bin 380-2 bin 480 dolar aralığında kalması lazım. Bu hafta 2 bin 400-2 bin 450 dolar aralığını takip edeceğim. Ons gümüş (xag/usd); Bu hafta 29,20-30,20 dolar aralığını takip edeceğim."

Kaynak: MİLLİ GAZETE