Çiğ süte yüzde 23 zam talebi | İşte istenen rakam ! Çiğ süte yüzde 23 zam talebi | İşte istenen rakam !

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son zamanlarda piyasalara ilişkin değerlendirmeleriyle dikkat çekmeye başladı. Özellikle de altına dair konuşan İslam Memiş, altında bir seviye verdi. Bu seviyeyi görmeden ‘alım yapmazdım’ diyen İslam Memiş’in gündeminde euro, gümüş ve dolar da vardı. Peki İslam Memiş ne dedi? İşte İslam Memiş’in o tavsiyesi…

Altın için son fırsat olabilir! İslam Memiş, giriş seviyesini açıkladı!

“EURO BÖLGESİNDE ENFLASYON VERİSİ AÇIKLANACAK”

İlk olarak dolar kuruna ilişkin konuşan İslam Memiş, “Dolar kuru 34.02 TL. 33.98, yukarıda 34.20 lira aralığını takip edeceğim. Uluslararası piyasalarda doların değer artışını bekliyorum. Dolar endeksi 100.56. Psikolojik destek seviyesi 99.50. Tekrar 102'ye kadar da yükselebilir. Bu aralığa odaklanacağım. Euro/TL kuru 38.09 TL. Bu tarafta düşüş bekliyorum. Aşağı yönlü hareketler izlenebilir bu tarafta. Cuma günü euro bölgesinde enflasyon verisi açıklanacak. Bu da ajandamızda olacak” diyerek, takip edilmesi gereken verileri takipçileriyle paylaştı. İslam Memiş’ten alım fırsatlarına ilişkin de açıklama geldi.

“GÜMÜŞ DE ALTINA KIYASLA UCUZ KALDI”

Açıklamalarının devamında yatırım yönüne ilişkin konuşan Memiş, “Elimde euro'm var. Bunu nasıl değerlendirebilirim? Paritede 1.12 beklentimiz gerçekleşti. Ben olsaydım, dolara geçerdim, dolarda beklerdim, daha sonra elimdeki dolarla ons altında düşüş bekliyorum, ons altına giriş yapardım. Bu kadar net. Veya gümüş de altına kıyasla ucuz kaldı. Gümüş de alabilirim. Tercih sizin” dedi. Aynı zamanda ons ve gram altına ilişkin de rakamlar veren Memiş’ten bir tavsiye de geldi.

Altın için son fırsat olabilir! İslam Memiş, giriş seviyesini açıkladı!

“BU SEVİYEYİ GÖRMEDEN GİRİŞ YAPMAZDIM”

Özellikle ons altın için beklenmesi gereken seviyeyi veren Memiş, “Ons altın tarafında düşüş bekliyorum. Yukarıda 2530 dolar direnci, aşağıda 2470 dolar destek seviyesi var. 2470, hatta 2468 teknik destek var. Bu seviyeyi görmeden giriş yapmazdım, sakince beklerdim. Elimde euro varsa ons altındaki düşüşü bekler ve altın ya da gümüş yapardım” tavsiyesinde bulundu. Memiş, gram altına ilişkin ise şunları dedi:

“Gram altın serbest piyasalarda 2800-2810 lira fiziki tarafta. 2800 üzerinden İAR Platformu'ndan da bozabiliyorsunuz. Bu uygulamayı kaçırmayın. Bankaların makas aralığı ile ilgili bir problem yok artık. Çünkü artık alternatif var. 70-100 lira makas aralığı tercih olacak artık. Esnaf kaçtan alım satım yapıyorsa bu platform da böyle.”

Kaynak: MİLLİ GAZETE