Ekranların yeni yüzlerinden diyebileceğimiz Alp Navruz, gerek projeleriyle, gerek özel hayatıyla son dönemde sık sık gündeme gelmektedir. Dolasıyla Alp Navruz kimdir sorusu araştırılmaktadır.

Ünlü oyuncu hakkında merak edilenleri sizin içn derledik! İşte detaylar...

Alp Navruz Kimdir?

Alp Navruz, Türk dizi ve film oyuncusudur. Sektöre nispeten geç bir yaşında giriş yapmasına rağmen kısa sürede büyük kanallarda yayınlanan projelerde yer bulabilmiştir.

Tam ismiyle Seyit Alp Navruz, 15 Ocak 1990 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Bir kız, bir erkek kardeşi vardır. Kendisi geçmişte "biraz otoriter ve kıskanç bir ağabey" olduğundan söz etse de kardeşleriyle arasının iyi olduğu bilinmektedir.

İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini İstanbul'da tamamlayan Alp Navruz, üniversite eğitimi için de İstanbul'u tercih etmiştir. Yıldız Teknik Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olmuştur. Ancak çocukluğundan beri oyunculukla ilgilenmiş, her gittiği okulda tiyatro kulüplerine katılım sağlamıştır.

Bu yıllarda modellik yaparak sektöre atılan Alp Navruz, modellik yaparken oyunculukta da yetenekli olduğunu göstermeyi başarmıştır. Böylece yapım firmalarının dikkatini çekerek 2016 yılında ilk rolünü almıştır. Menajerinin yönlendirmesiyle Arkadaşlar İyidir isimli bir dizide rol almıştır.

O yıl Ceberrut isimli sinema filminde de başrol oynayan Alp Navruz, bu performanslarıyla beğeni toplamıştır. 2017 yılında Fazilet Hanım ve Kızları isimli dizide başrol olarak önemli bir adım daha atmıştır.

Asıl tanınırlığını TRT 1 ekranlarında Alina Boz ile başrolleri paylaştığı Elimi Bırakma isimli diziyle elde eden Alp Navruz, sonrasında çeşitli dizilerde rol almaya devam etmiştir.

Bakan Kurum: 10 bin konutun 6 binini tamamladık Bakan Kurum: 10 bin konutun 6 binini tamamladık

Alp Navruz kariyerinin başlangıcında çeşitli ödüller almıştır. Bu ödüller aşağıdaki gibidir:

  • TÜR-YÖN ve Bizce Yapım, t2. Türkiye Altın Turizm Ödülleri, ‘Yılın En İyi Çıkış Yapan Erkek Oyuncusu’
  • Uluslararası Down Sendromu Federasyonu, ‘En İyi Çıkış Yapan Erkek Oyuncu’
  • İstanbul Gelişim Üniversitesi, 7. Medya Ödülleri, 'Yılın En İyi Çıkış Yapan Erkek Oyuncusu'

Alp Navruz Nereli?

Alp Navruz nereli sorusunun cevabı İstanbul’dur. Tüm hayatını İstanbul'da geçiren Alp Navruz, üniversite eğitimi için de İstanbul'u tercih etmiştir.

Alp Navruz aslen Sivaslıdır. Bu bilgiyi geçmişte katıldığı bir televizyon programında vermiştir. Sivas'ın neresinden olduğu bilinmemektedir.

Alp Navruz Kaç Yaşında?

Alp Navruz'un doğum günü 15 Ocak 1990’dır. Ünlü oyuncu günümüz itibaryla 34 yaşındadır.

Alp Navruz Oğlak burcudur.

Alp Navruz'un Sevgilisi Kim?

Alp Navruz özel hayatıyla da öne çıkan bir isimdir. Alp Navruz ilk olarak 2017 yılında Başak Parlak ile aşk yaşamıştır. Bu aşkın ömrü uzun sürmemiş, çift bir yıl sonra ilişkilerine son vermiştir.

Bu ilişkisi bittikten sonra ilk olarak Ebru Şam ile, sonrasında ise Ayça Ayşin Turan ile birlikte olan Alp Navruz'un iki ilişkisi de iddialara göre aldatma sonucu son bulmuştur.

Alp Navruz son olarak Kızılcık Şerbeti'nin yıldızı genç oyuncu Sıla Türkoğlu ile birlikteydi, ancak bu birliktelik de 2023 yılının Aralık ayı itibarıyla sona emiştir

Şu an Alp Navruz'un sevgilisi bulunmamaktadır.

Alp Navruz'un Oynadığı Dizi ve Filmler

Alp Navruz kariyerine 2016 yılında "Arkadaşlar İyidir" isimli diziyle ve "Ceberrut" isimli diziyle adım atmıştır. Bu film, kariyerinin tek filmi konumundadır.ü

Kariyeri boyunca çoğunlukla dizilerde oynayan Alp Navruz, son olarak Kanal D ekranlarında yayınlanan "Senden Önce" isimli dizide rol almıştır. Dizi, düşük reytingler nedeniyle erken final yapmıştır.

Alp Navruz'un oynadığı dizilerin listesi aşağıdaki gibidir:

YılYapım
2016Aşk Laftan Anlamaz
2016Arkadaşlar İyidir
2016Kertenkele
2017 – 2018Fazilet Hanım ve Kızları
2018 – 2019Elimi Bırakma
2020 – 2021Zümrüdüanka
2021Menajerimi Ara
2021Ada Masalı
2022 – 2023Yürek Çıkmazı
2024Senden Önce

Her Şeyin Başı Merkür Konusu Nedir?

Alp Navruz, bu yıl kariyerinin ikinci sinema filminde rol almaya hazırlanmaktadır. Şu ana kadar yalnızca 2016 yapımı Ceberrut isimli filmde oynamıştır.

Her Şeyin Başı Merkür isimli sinema filminde oynayacak olan Alp Navruz, filmde yedi yıl sonra ekranlara geri dönen Sinem Kobal'ın partneri olacak.

Her Şeyin Başı Merkür, 2018 yılında Ayşe Balıbey Tanıl tarafından kaleme alınan astrolojik komedi romanından uyarlanan bir sinema filmi olarak karşımıza çıkacaktır. Filmin çekimleri kısa süre içinde başlayacağı bilinmektedir. Filmin vizyon tarihi ise belli olmamıştır.

Her Şeyin Başı Merkür romanı, savaş muhabiri olmak isteyen Elif isimli genç kızın kaza eseri kendisini astroloji bölümünde burç yazarken bulmasıyla başlayan yolculuğunu konu edinmektedir.

Editör: Ecem Döner