Ünlü makyaj sanatçısı Alp Kavasoğlu 43 yaşında hayatını kaybetti. Alp Kavasoğlu, yerli ve yabancı birçok ünlü isimle çalışması ile biliniyordu. Güzellik ve özellikle de makyaj sektöründe tanınmış ismin vefat haberini yakın arkadaşı Fezi Altun paylaştı.

Ardından Danla Biliç, Duygu Özaslan gibi sosyal medya fenomenleri de Alp Kavasoğlu’nun hayatını yitirdiğine dair paylaşımlar yapmaya başladı. Peki, Alp Kavasoğlu hastalığı neydi ve neden öldü? Kendisine dair detayları paylaştık….

Al Kavasoglu Hastaligi2

Alp Kavasoğlu Hastalığı

Alp Kavasoğlu’nun vefatına dair ilk paylaşımlar geldiğinde henüz ölüm nedenine dair bir açıklama yapılmamıştı.

Aynı sektörde çalışan meslektaşı ve bir zamanlar ‘Siz Kimsiniz’ adlı Youtube kanalında program yaptığı Fezi Altun sonraki paylaşımlarında Alp Kavasoğlu’nun hastalığını da açıkladı.

Fezi Altun paylaştığı Instagram hikayesinde aşağıdaki ifadeleri kullanmıştır:

‘’Canımız Alp Kavasoğlu pankreas kanseri ile verdiği zorlu mücadeleyi kaybederek tüm sevdiklerini derin üzüntüye boğdu. Onun güler yüzü ve güçlü ruhu hepimizin kalbinde yaşamaya devam edecek.’’

‘’Başımız sağolsun, sevgili dostumuz Alp Kavasoğlu’nu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Güler yüzü, sıcak kalbi ve güzel enerjisiyle hayatımıza dokunan Alp, hepimizin kalbinde yaşamaya devam edecek.’’

Pankreas Kanseri Nedir?

Pankreas, midenin arkasında yer alır ve sindirim enzimleri ile hormonlar salgılayan bir bezdir. En önemli işlevleri arasında hem sindirim hem de kan şekerini düzenlemek bulunur.

Pankreas kanserinin erken teşhisi zor olduğu için genellikle belirtiler fark edildiğinde hastalık da ileri bir evreye ulaşmış olur. Tedavi ise kanserin evresine ve yayılma durumuna bağlı olarak kemoterapi, radyoterapi veya cerrahi gibi yöntemlerle yapılır.

Alp Kavasoglu Hastaligi 6

Alp Kavasoğlu Kimdir?

Vefatının ardından merak edilen Alp Kavasoğlu’nun hastalığını yanıtladık. Şimdi de 43 yaşında hayata gözlerini yuman Alp Kavasoğlu’nun hayatına değinelim…

Makyaj dünyasının büyük isimlerinden biri olan Alp Kavasoğlu, 1981 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Yüksek öğrenim eğitimi için Ankara’ya gitmiş ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde okumuştur. Burada Sosyoloji ve Felsefe bölümlerini bitirmiştir. ODTÜ’den mezun olmasının ardında ilk olarak özel bir şirkette organizasyon koordinatörü olarak görev almıştır. Ardından Alp Kavasoğlu, geniş kitlelerce tanınmasını sağlayan makyaj dünyasına adım atmıştır.

İlk olarak Loreal Profesyonel Ürünler departmanında yer almış, ardından makyaj dünyasına yönelmiştir. Bu konuda eğitimler almaya devam ederken aynı zamanda artistik direktörlük yapmıştır. 2010 yılında saç ve makyaj alanında bir yarışma olan Trend Vision’a katılmış buradaki çalışmalarıyla finale yükselmiştir. Bu başarısıyla birlikte saç ve makyaj dünyasında kendi adını duyurmaya başlamıştır.

Her bir başarısı Kavasoğlu’na yeni kapılar açmış, böylelikle dünyaca ünlü markalar ve makyaj artistleriyle çalışarak eğitimler almıştır. Birçok dünyaca ünlü markanın resmi sosyal medya hesaplarına da kısa eğitim videoları yayınlanmıştır. Alp Kavasoğlu ünlüler dünyasında Neslihan Atagül, Afra Saraçoğlu, Başak Parlak, Eda Erdem, İrem Helvacıoğlu gibi isimlerin yanı sıra; sosyal medyada fırtınalar estiren Danla Biliç, Duygu Özaslan ve Damla Altun gibi isimlerle de çalışmıştır.

Alp Kavasoğlu sadece bir makyaj sanatçısı değil, eğitmen olarak da aday sanatçılara eğitim verdi. Özellikle de mevsimsel renk analizi, saç kesim, renk kimyası, toğuz ve doku gibi konularda pek çok saç ve makyaj artistinin yetişmesinde rol aldı. 2016 yılında ‘Böyle Çok Daha Güzelsin’ adlı programda jüri üyesi olarak bulundu.

Alp Kavasoğlu hastalığı sebebiyle hayatını kaybetmeden önce Mehmet Tatlı Akademi’de eğitim veriyor ve artistik direktörlük yapıyordu. Fezi Altun’un paylaşımı doğrultusunda cenaze törenine ilişkin detaylar da geldi. Alp Kavasoğlu’nun cenazesi 24 Eylül 2024 tarihinde ikindi namazına müteakip Üsküdar Şakirin Camii’nde kılınacak ve ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedilecek.

Alp Kavasoglu Hastaligi 7

Fezi Altun Kimdir?

Meslektaşı Alp Kavasoğlu’nun ölüm haberini paylaşan Fezi Altun da merak edildi. Tıpkı Kavasoğlu gibi ünlü bir makyaj sanatçısı olan Altun’un da sosyal çevresi birçok ünlü isim ile doludur. Saç ve makyaj sektöründe öne çıkan başarılı bir isimdir.

Biri Bizi Gözetliyor'da Tanınan Melih Değirmenci'nin son halini görenleri şok etti... Biri Bizi Gözetliyor'da Tanınan Melih Değirmenci'nin son halini görenleri şok etti...

43 yaşında hayatını kaybeden Alp Kavasoğlu hastalığı ve hayatına dair bilgileri paylaştık.

Kaynak: AYŞENUR YILMAZ