M.Ö. 7'nci yüzyıldan itibaren yerleşimin görüldüğü binlerce yıllık kent, sadece Türkiye için değil, Dünya içinde önemli bir tarihi miras.

E-1

Kent planlaması konusunda emsalsiz
Batı Anadolu'yu hakimiyeti altına almış bir imparatorluk olan krallık, gerek zenginliği gerekse kent planlaması ile emsalsiz bir görünüme sahipti.  Binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan Lidya Krallığı günümüze kadar korunabilmiş ve belki de dünyanın en görkemli İon düzeni tapınaklarından birine de ev sahipliği yapıyor.

D-2

Sancaklı İğdecik bağ bozumu ve Yörük şenliği için geri sayım | 2 ton yaş üzüm ikram edilecek Sancaklı İğdecik bağ bozumu ve Yörük şenliği için geri sayım | 2 ton yaş üzüm ikram edilecek

1980 YILINDA İNŞAA EDİLDİ 
Sardes Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Nicholas Cahill, kazılardan elde ettikleri verilere dayanarak, Sardes Kazı Heyeti'nin 1980 yılında bir Lidya evi inşa ettiğini söyledi.

C-6

Cahill, "Bu ev pişmiş topraktan yapılıp kalıba basma tekniği ile figür ve motif işlenip boyanmıştı. Bu yıl Lidya Saray Bölgesi'ndeki kazılarda çok önemli bir parça çıkarttık. Bu parçanın üzerinde yer alan figür ve desenler, varsayımlara göre inşa edilen Lidya evinin üzerindeki figürlerle birebir aynısı" diye konuştu.

G

F-1

b-14

a-24

Kaynak: Onay Ozan