Salihli'de fiyatı en yüksek kiralık daireler Yörük Mahallesi başta olmak üzere, Namık Kemal, Aksoy ve Cumhuriyet Mahallelerinde bulunuyor. 

Araç sahipleri dikkat! Tarih verildi... Akaryakıta zam gelecek Araç sahipleri dikkat! Tarih verildi... Akaryakıta zam gelecek

Kiralık ev ilanları sayfalarında yapılan son güncellemelere göre 4+1 dairelerin aylık kirası 20 bin lirayı gördü.
Aralarında dubleks ile 3+1 ve 4+1 dairelerin bulunduğu evlerin fiyatları Yörük Mahallesi'nde 20 bin, Aksoy, Namık Kemal Mahallelerinde 18 bin liraya kadar ulaşmış durumda. Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan bazı lüks dairelerin fiyatları da 15 ile 20 bin lira arasında seyrediyor.

6 AYDA BİR KİRA ARTIŞI 
Bazı ev sahipleri altı ayda bir kira artışı yaparken birçok kiracı mağdur oldu. Bazı kiracılar ise ev sahiplerinin makul kira güncellemesine bile itiraz etti. Hal böyle olunca çok sayıda kiracı ev sahibi anlaşmazlığı ortaya çıktı.  

ARABULUCULUK SİSTEMİNE REKOR BAŞVURU YAPILDI
Devreye giren arabuluculuk sistemine yoğun talep geldi. Son 10 günde 7 bin 651 başvurunun yapıldığı açıklandı.  Kiracı veya mülk sahibi bu süreci başlatabilirken, başvurularda herhangi bir ücret alınmıyor. Anlaşma sağlanması halinde bir ücret ödemesi yapılıyor.  Başvurular, adliyelerdeki arabuluculuk bürolarından yapılırken, başvuran kişi neden başvuru yaptığını ve iletişim bilgilerini vererek form doldurarak süreci başlatıyor.

Kaynak: Behzat Akcan