16-17 Kasım 2023 tarihleri arasında  Uluslararası 11.Aşık Paşa Şiir Şöleni Kırşehir’de yapıldı. Bu programa Salihli’den katıldım.

Şair  ve Ozanlar

            İlk defa gittiğim Kırşehir İli bir kültür şehri olarak bende iz bıraktı.

            Kırşehir Yazarlar ve Şairler Derneği  (KIYŞAD)’nin organize ettiği programa Kırşehir Belediyesi destek vermiş. 16 Kasım Perşembe günü başlayan programda ilk ziyaretimizi Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’na yaptık. Ekicioğlu ile yaptığımız sohbette Kırşehirli olan eski Salihli Belediye Başkanı Zafer Keskiner’i andık.

            Kırşehir Belediyesi Neşat Ertaş Kültür Merkezi gördüğüm en geniş ve kapsamlı kültür merkezlerinden biri; iki tane toplantı ve konferans salonu ve onlarca faaliyet alanı ile kültür ve sanat adına insana huzur veriyor.

            Kırşehir’in tarihi mekanları ile göz dolduruyor. Cacabey Rasthanesi 1200 lü yılların muhteşem gökbilimi merkezi.. Aynı zamanda Cacabey Medresesi de o devrin fakültesi imiş. Burada İslam Hukuku, felsefe ve tasavvuf dersleri öğretilmiş.

            Şiir programına adını veren Aşık Paşa Garipname isimli eseri ile iz bırakmış. Karamanoğlu Mehmet Bey gibi O da Türkçe’ye çok önem vermiş ve eserlerini Türkçe yazmıştır.Kırşehir Belediye Başknı

            Ülkemizin bir çok yerinde mezarı ve izlerinin olduğunu bildiğimiz Yunus Emre’nin Kırşehir’de de yaşadığı söyleniyor. Buradaki türbesi ve izlerini görmek mümkün…

            Kırşehir İl Kültür Müdür Yardımcısı Eyüp Temur Bey’in rehberliğinde yaptığımız kültür gezilerinde bu güzel şehrin kültürel değerlerinin bir kısmını görme imkanı bulduk. Programların tamamında bizimle birlikte olan Eyüp Temur Bey’e teşekkürlerimi sunuyorum.

            Programın ilk gününde akşam Kırşehir Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile coşkulu bir şiir ve müzik gösterisi yaptık. Güvenliğimizin teminatı polis adaylarının vatan ve bayrak sevgisi doruktaydı. Gençlerimiz ozanlarımızın ezgileri ile coştular ve şairlerimizin şiirleri ile hasret giderdiler. Uluslararası 11. Aşık Paşa Şiir Şölenine yurt içinden olduğu gibi yurt dışından da sanatçılar ve şairler katıldı. Bu programa beni davet eden değerli kardeşim Eğitimci-Yazar Veysel Turgut’a, Kıyşad Başkanı Ertuğrul Öcal’a ve Kıyşad Yönetim Kurulu Üyelerini teşekkür ediyorum.

            Program Kırşehir’den Veysel Turgut, Ertuğrul Öcal, Eyüp Temur, Erdoğan Çalışkan, Özdemir Taşkoparan, İsa Erdoğan, Erol Kılıç, Osman Alpsoy, Hikmet Şentürk, Feride Koparan, Fendiye Dinç, Ufuk Arslan, Özcan Taşkın, Ramazan Karakaya, Savaş Aslanderen ve Osman İlhan’ın yanı sıra; Adana’dan Halise Tekbaş, Ankara’dan İsmail Bozkurt, Antalya’dan Şerife Tekin, İzmir’den Zeynep Özügenç, Karaman’dan Hikmet Elitaş, Manisa’dan Gündüz Aydın, Azerbaycan’dan Nezaket Helefli Babayeva , Irak Telafer’den  Sadık Sazıgüzel, Irak Kerkük’ten  Ayhan Haceroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden Kadir Akça, Türkmenistan’dan          Arazgül Rejepova  katıldı.

            Uluslar arası 11. Aşık Paşa Şiir Şöleni’nde Aşık Paşa’yı, Neşat Ertaş’ı ve Kırşehir’e hizmet etmiş bir çok değeri andık ve kültür dolu iki gün yaşadık.

            Emeği geçenleri kutluyorum.Belediye Başkan Yard