Dünya Sağlık Örgütü, dün büyük bir karar ile Afrika'yı etkisi altına alan maymun çiçeği virüsü salgını nedeniyle "küresel acil durum" ilan etti.

Bu küresel acil durumun ilanı ile Türkiye'de Yusuf Güney yeniden gündeme geldi. Güney'in haziran ayında yaptığı konuşma sosyal medyada gündem oldu.

SÖYLEDİKLERİM BİR BİR ÇIKACAK

Yusuf Guney Astral Seyahat.jpg

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Türkiye, AK Parti ile birlikte bambaşka bir noktaya geldi Milli Eğitim Bakanı Tekin: Türkiye, AK Parti ile birlikte bambaşka bir noktaya geldi

Yusuf Güney son dönemlerde gerek astral seyahat ile yaptığını söylediği gezintilerde, gerek uzaylı sevgilisinden bahsetmesiyle gündeme adını yazdırmıştı.

UFO gördüğünü, o dönemde bitkisel hayatta olan Kenan Işık ile konuştuğunu iddia ederek adından sıkça söz ettirmişti. Güney söylediklerinin bir bir çıkacağını da söylemişti. 


Kenan Işık, son yolculuğuna uğurlandı


AĞUSTOS AYINDA VİRÜS GELİYOR DEMİŞTİ

Yusuf Guney Tahmin Etti.jpg

Dünya Sağlık Örgütü'nün kararının ardından, Yusuf Güney'in iki ay önce yaptığı açıklama gündeme geldi.

Güney, Eser Yenenler'in programında; "Önümüzdeki 3-4 ay içinde, kuş gribine benzer bir virüsün ortaya çıkabileceğini düşünüyorum. Bu konuda endişeliyim ve  bu tür uyarılara dikkat etmesini bekliyorum." demişti.

Yusuf Guney Maymun Cicegş Virus.jpg

Sansasyonel şarkıcı, katıldığı başka bir programda da; "Çok ciddi bir pandemi geliyor. Ağustos ayı gibi patlayacak" ifadelerini kullanmıştı.

MAYMUN ÇİÇEĞİ HASTALIĞI NEDİR

Maymun çiçeği, 1980’li yıllarda tamamen ortadan kalkan çiçek hastalığının daha az bulaşıcı, daha hafif semptomlara neden olan ve daha az ölümcül hastalığa yol açan bir çeşit akraba virüsü olarak biliniyor.

ABD Hastalık Kontrol Merkezi (CDC) maymun çiçeğini virüs enfeksiyonu sonucu meydana gelen nadir hastalık olarak tanımladı.

Maymun Cicegi Hastaligi Nedir.jpg

DSÖ, bulaşmanın, enfekte hayvanların kan, vücut sıvıları veya deri veya mukoza lezyonları ile doğrudan temas yoluyla gerçekleşebileceği görüşünde. Africa CDC'den uzmanlar, virüsünün yeni varyantının şimdiye kadar görülenlerin arasında en tehlikelisi olduğunu belirterek, yayılma hızından endişe ediyor.

Kaynak: ÖZLEM SUCU