Eylül ayında açıklanacak Amerikan Merkez Bankası FED’in politika faizi, şimdilerde piyasaların beklediği veriler arasında yer almaya başladı. Birçok uzman ismin merakla beklediği FED faizine işaret eden İslam Memiş, beklentisini açıkladı. Bu beklentinin ardından ons ve gram altına ilişkin konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten yeni rakamlar geldi. Peki İslam Memiş’e göre gram altın ne kadar, kaç TL olacak? İşte İslam Memiş’in son tahminleri…

“EYLÜL AYINDA FAİZ İNDİRİMİ İHTİMALİNİ KUVVETLENDİRDİ”

Şimdiye dek gelen verilere ilişkin bir değerlendirme gerçekleştiren İslam Memiş, “Beklentiler 176 bin kişiyken, açıklanan resmi verilere göre tarım dışı istihdam 114 bin olarak gerçekleşti. Ayrıca, ABD'de işsizlik maaşı başvurularının 3 Ağustos'ta sona eren haftada 233 bine gerilemesi, piyasa beklentilerinin altında kaldı. Bu gelişmeler, Eylül ayında faiz indirimi ihtimalini kuvvetlendirdi” ifadelerini kullandı. FED’den faiz indirimi bekleyen İslam Memiş’ten ons altın fiyatlarına ilişkin de açıklama geldi.

“FED VE MERKEZ BANKASI’NIN KARARLARI DA ALTIN FİYATLARI ÜZERİNDE ETKİLİ OLACAK”

Ons altına dair rakamlar veren İslam Memiş, “Ons altın 2 bin 457 dolar seviyesindeydi, ancak enflasyon verisi açıklandıktan sonra geri çekildi. Altın fiyatlarındaki dalgalanmayı 2 bin 380 - 2 bin 480 dolar aralığında izlemeye devam edeceğiz. Orta Doğu'da tansiyon artarsa, ons altın 2 bin 520 - 2 bin 540 dolar seviyelerine kadar çıkabilir” dedi. Açıklamalarının devamında hedef bandı duyuran İslam Memiş, şunları söyledi:

“FED ve Merkez Bankası’nın kararları da altın fiyatları üzerinde etkili olacak. Altın fiyatlarındaki geri çekilmeleri bir alım fırsatı olarak görüyoruz. Hedefimiz, 2 bin 600 ve ardından 3 bin dolar seviyelerinde değişiklik olmadan devam ediyor.”

Çiğ süte yüzde 23 zam talebi | İşte istenen rakam ! Çiğ süte yüzde 23 zam talebi | İşte istenen rakam !

“GRAM ALTIN, ONS ALTINLA BİRLİKTE PARALEL BİR SEYİR İZLEYECEK”

Son olarak gram altına dair rakamları güncelleyen İslam Memiş, “Bu hafta gram altın serbest piyasada 2 bin 705 lira seviyesini iki kez test etti. Ağustos ayı beklentimiz 2 bin 730 lira seviyesiydi ve bu hedefi takip etmeyi sürdüreceğiz” dedi. Yatırımcılara gramın yönünden ons yönü olacağını hatırlatan İslam Memiş, “Gram altın, ons altınla birlikte paralel bir seyir izleyecek. Ağustos sonuna kadar 2 bin 730 lira seviyesini bekliyorum. Yıl sonu öngörüm ise gram altının 3 bin - 3 bin 500 lira aralığında olacağı yönünde” ifadeleriyle açıklamalarını noktaladı.

Kaynak: MİLLİ GAZETE