Urfi Çetinkaya, 1980 darbesinin ardından ‘’arananlar’’ listesinde yer almış ve birçok kez çeşitli suçlamalarla cezaevine girmişti. Son tutuklanışı ise 12 Nisan 2023 tarihinde gerçekleşti. ‘’Uyuşturucu madde imal etmek ve nakletmek’’ suçunun kesinleşmesi ile 24 yıl hapis cezası aldı.

Türk Escobar lakabıyla anılan Urfi Çetinkaya, 20 Eylül 2024 tarihinde tutuklu bulunduğu cezaevinde hayatını kaybetti. Suç örgütü lideri olarak bilinen Urfi Çetinkaya kimdir sorusu ise haberi gören vatandaşların en merak ettiği konulardan biri oldu. İşte, Urfi Çetinkaya’ya dair bilgiler…

Urfi Cetinkaya Kimdir 5

Urfi Çetinkaya Kimdir?

Urfi Çetinkaya, kırmızı bültenle aranmış olan bir uluslararası bir yasaklı madde baronudur. İnternetteki bilgiler arasında 1958 yılında Trabzon’un Maçka ilçesinde doğduğu bilgisi yer alsa da gazeteci Özlem Gürses’in aktardıklarına göre Malatya’nın Pötürge ilçesinde dünyaya geldiği bilinmektedir. İstanbul’a ise 16 yaşına gelmiştir.

Sosyal medyadaki kullanıcıların Narcos dizisi ile bağdaştırdığı Urfi Çetinkaya ‘Türk Escobar’ lakabıyla anılmaktadır. Polis kayıtlarında isminin geçtiği ilk vaka 4 Nisan 1977’de sigara kaçakçılığı ile suçlanmasıdır. Tahliye olmasının ardından kaçakçılık işini büyütmüş ve 12 Eylül askeri müdahalesinde de ismi arananlar listesine girmiştir.

1989 yılında Silivri’deki bir çiftlik evine düzenlenen operasyonda Urfi Çetinkaya üç kilo yasaklı madde ile yakalanarak tutuklanmıştır. 6 ay sonra tahliye olmuştur.

2000 yılında ‘Matador’, 2003 yılında ise ‘Son Tango’ adı verilen operasyonlarla tekrar yakalanmıştır. Son Tango operasyonu ise o güne kadar ele geçirilen en yüklü miktarda yasaklı maddeyi içermektedir. 19 Nisan 2007’ye gelindiğinde ise İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Urfi Çetinkaya ve diğer 2 sanık hakkında ‘yasaklı madde ticareti yapmak’ suçundan verilen 24 yıl hapis cezası bozulmuştur.

Demirkapı operasyonundan beraat alan Urfi Çetinkaya yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle de 2012 yılında cezaevinden tahliye edilmiştir. Düzenlenen bir operasyon sırasında polisin ‘dur’ ihtarına uymayıp kaçması sonucunda vurulmuş ve hayatını tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdürmüştür.

Sadece Türk polisinin değil, aynı zamanda İspanya polisinin de yakından bildiği bir isim olan Urfi Çetinkaya’dan, İspanya polisinin ‘tekerlekli sandalyedeki Türk baron’ olarak bahsettiği bilinmektedir.

Urfi Cetinkaya Kimdir

‘Türk Escobar’ Urfi Çetinkaya cezaevinde öldü

Urfi Çetinkaya Neden Öldü?

Türk Escobar Urfi Çetinkaya kimdir sorusu, kendisinin öldüğü haberlerinin çıkmasının ardından merak edildi. Urfi Çetinkaya’nın kaldığı cezaevinde hayatını kaybettiği biliniyor. Çetinkaya’nın sağlık sorunları sebebiyle vefat ettiği düşünülmektedir.

Urfi Çetinkaya’nın Çocukları

Urfi Çetinkaya kimdir yanıtladık. Şimdi de ailesi ile ilgili basına neler yansımış, onlara bakalım…

Urfi Çetinkaya’nın bilinen iki oğlu bulunmaktadır. Küçük oğlu Örfi Çetinkaya’nın 1993 yılında yaşamına son verdiği bilinmektedir. Urfi Çetinkaya, oğlu Örfi’nin adına okullar yaptırmıştır.

Diğer oğlu ise Rüstem Çetinkaya’dır. İş insanı olarak tanınan Rüstem Çetinkaya, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı olarak görev alıyordu. 2024’ün Şubat ayında ‘’Kafes-44’’ operasyonu ile ‘’uyuşturucu kaçakçılığı yöneticisi ve üyesi oldukları’’ duyurusuyla gözaltına alındı.

Dilan Polat 'Mallarınızı geri aldınız mı?' sorusunu böyle yanıtladı! Dilan Polat 'Mallarınızı geri aldınız mı?' sorusunu böyle yanıtladı!

Urfi Cetinkaya Kimdir 4

Rüstem Çetinkaya Kimdir?

Rüstem Çetinkaya, 1977 yılında doğdu. Babasından ayrı bambaşka bir hayata atıldığı biliniyordu. İstanbul Bilgi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden 1998 yılında mezun oldu. 21 yaşında Temmer Mermer firmasını kurarak genç yaşta işe atıldı.

Babası Urfi Çetinkaya kırmızı bültenle aranırken, oğlu Rüstem Çetinkaya’nın iş insanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı kimlikleri dikkat çekiyordu. Kafes-44 operasyonun ardından ise Rüstem Çetinkaya’nın babası Urfi Çetinkaya ile iletişim halinde olduğu da ortaya çıktı.

Rustem Cetinkaya Kimdir

Halen içeride olduğu bilinen Rüstem Çetinkaya son dönemde sahibi olduğu Temmer Mermer'in batmak üzere olduğu iddialarıyla da gündeme gelmişti.

Ölüm haberinin ardından aratılan Urfi Çetinkaya kimdir sorusunu yanıtladık!

Kaynak: ÖZLEM SUCU