Önceki gün Temmuz ayına ilişkin ABD Merkez Bankası toplantısının tutanakları yayımlandı. Tutanaklarda, katılımcıların çoğunun veriler beklendiği gibi açıklanmaya devam ederse bir sonraki toplantıda gevşemeye hazır olunduğu belirtildi. Bu kapsamda Fed üyelerinin son açıklamaları ve Temmuz ayı Fed tutanakları faiz indirimi için Eylül ayını işaret ediyor. Resesyon korkularının azalması ile birlikte piyasalarda oluşan genel kanı 25 baz puan ile Fed’in gevşeme adımlarına başlayacağı yönünde yoğunlaşıyor.

Manisa’da binlerce zeytin üreticisinin gözü kulağı komisyon raporunda… Manisa’da binlerce zeytin üreticisinin gözü kulağı komisyon raporunda…

Fed tarafından uygulanan sıkı para politikası, enflasyon ile mücadelede hızlı mesafe kat edilmesin sağladı. Yeterince kısıtlayıcı para politikası sayesinde son enflasyon verisi yüzde 2,9 seviyesine kadar geriledi.

Jerome-Powell-Federal-Reserve-Inflation-2048x1365

TÜM DÜNYA PARANIN PATRONUNA DİKKAT KESİLDİ

Politika faizinin, 22 yılın zirve seviyesinde, yüzde 5,25-5,50 aralığında uzun bir süre tutulması ABD ekonomisinin kondisyonunda yorulma emarelerini de beraberinde getiriyor. Gereğinden fazla sıkı duruşun süresinin uzaması, gecikmeli para politikası etkileri de düşünüldüğünde uzmanlar ‘ekonomi üzerinde risk oluşturabilir’ diye yorum yapıyorlar. Bugün gerçekleşecek olan Fed Başkanı Powell'ın Jackson Hole’deki konuşmasının bu noktada belirleyici olacağı kaydediliyor. Bu sebeple Powell'ın TSİ 17.00’deki faiz ve resesyon konularıyla ilgili açıklamaları yakından takip ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi