Susamın lezzete yolculuğu | Odun ateşinde kavrulan vazgeçilmez lezzet

 Susamın lezzete yolculuğu | Odun ateşinde kavrulan vazgeçilmez lezzet

ABONE OL
26 Şubat 2024 12:05
 Susamın lezzete yolculuğu | Odun ateşinde kavrulan vazgeçilmez lezzet
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susamın lezzete yolculuğu. Bozkır ilçesindeki taş değirmenlerde öğütülen susamlar tahine dönüşerek sofralardaki yerini alıyor.

susam

Yılın ahisi seçilmişti

İlçede babasından aldığı mesleği uzun yıllardır sürdüren 68 yaşındaki Osman Kalay, 2018 yılında Yılın Ahisi seçildi. Kalay, 2018 yılında Kırşehir’de yapılan Ahilik Haftası Kutlamalarında ödülünü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın elinde aldı.

susam

Tüm Türkiye’ye gönderiyor

Adana ve Antalya’dan aldıkları susamları ardıç odununun ateşinde kavuran Kalay, daha sonra değirmende susamı tahine dönüştürüyor. Tahin ustası Osman Kalay, taş değirmende yaptığı tahini tüm Türkiye’ye gönderiyor.

susam

“6 saat boyunca kavuruyoruz”

Fırını odun ateşiyle aroma için yaktıklarını anlatan 42 yıllık tahin ustası Osman Kalay, “Kara fırında tahinlerimizi üretiyoruz. Fırınlarımızı ardıç odunuyla yaktığımız zaman susama aroma veriyor.

susam

Daha sonra ise 6 saat boyunca odun ateşinde susamları kavuruyoruz. Buraya gelen misafirlerimize tahini köpükle ikram ediyoruz. Almak isteyen alır, almayan tadına baksın deriz.

susam

“Tahin çok faydalı”

Bu tahini yediği zaman alan kişi ‘keşke oraya bir daha gitsek’ der. Buraya gelen misafirlerimizi güle güle buradan gönderiyoruz. Tahin çok faydalı tüketmelerini öneriyoruz” diye konuştu.

susam

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.