Şube müdürlüğü hem kamu hem de özel sektör için kazancı yüksek prestijli meslekler arasında yer alıyor. Bağlı olduğu kurumun ilgili şubesini yönetme görevini üstlenen şube müdürlerinin aylık kazancı ise oldukça yüksek. Şube müdürü maaşı 2024’te ne kadar oldu? Banka, Diyanet ve MEB gibi seçeneklerle sizler için açıkladık.

Kamu sektöründe 1.4 şube müdürü maaşları 2024 yılı için en yüksek seviyededir. Maaş hesaplaması farklı şekillerde yapılan bu mesleğin kamudaki kazancı daha çok kıdem ve dereceye göre değişmektedir. Özelde şube müdürü maaşı ise deneyim süresine ve mesleki becerilere bağlı olarak değişir. Şube müdürleri ne kadar kazanıyor? İşte yanıtı…

Şube Müdürü Maaşları Ne Kadar Oldu? 2024 Zam Bilgileri

Şube müdürlüğü, kamuda Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet ve diğer kurumlar özelinde bulunan bir meslektir. Özel sektörde ise daha çok bankaların şube müdürü istihdam ettiğini söyleyebiliriz. Özel ve kamu sektöründe farklı dinamiklere göre değişen şube müdürü maaşı ne kadar oldu? Güncel bilgileri sizlerle paylaşıyoruz…

Özel ve kamu şube müdürü maaşları, doğrudan deneyim süresiyle etkilenen dinamikler üzerinden belirlenmektedir. Özel sektörde özellikle bankacılık sektörü için şube müdürleri, deneyim süresine ek olarak mesleki becerilere göre de maaş alabilmektedir. Ocak 2024’te gelen zamlar doğrultusunda güncel maaşları sizler için inceliyoruz.

Şube Müdürü Maaşı 2024: MEB, Diyanet, Banka…

Şube müdürü maaşları Diyanet, MEB ve diğer kamu kurumları arasında ortalama olarak aynıdır. Ancak özel sektörde çalışılan kuruma göre değişmektedir. Bu nedenle maaşlar hakkında net bir bilgi verememekle birlikte ortalama rakamların aşağıdaki tabloda paylaşıldığını belirtmek isteriz.

Şube müdürü maaşı 2024 yılında kamu ve özel sektörü için aşağıdaki gibidir:

MEB Şube Müdürü Maaşları41.500 TL – 50.000 TL
Diyanet Şube Müdürü Maaşı41.500 TL – 50.000 TL
1.4 Şube Müdürü Maaşları50.000 TL
Banka Şube Müdürü Maaşı45.000 TL – 90.000 TL

NOT: Şube müdürü maaş bilgileri, görev yapılan kurumun sektör bilgisi, deneyim süresi ve ek faktörlere göre değişiklik gösterebilecektir. Bu nedenle güncel maaş miktarınızı kendi bilgilerinize göre hesaplamanız önemlidir.

1- Banka Şube Müdürü Maaşları

Banka şube müdürü maaşları

Şube müdürlerinin aylık maaşları, özel sektörde daha yüksektir. Özel sektörde ise daha çok banka kurumlarında bu pozisyonda görev alınıyor. Bu nedenle banka şube müdürü maaşları, bu pozisyon için önemli verilerden bir tanesidir.

Banka şube müdürü maaşı 2024 yılında ortalama olarak şu şekildedir:

  • Banka şube müdürleri, personelin çalıştığı kurum, eğitim seviyesi ve deneyim süresine bağlı olarak değişmekle birlikte ortalama olarak 45.000 TL ile 90.000 TL arasındadır.

2- 1.4 Şube Müdürü Maaşları

Kamu şube müdürü maaşı ise daha çok kıdem ve derece gibi bilgilerle belirlenmektedir. Şube müdürlerinin en yüksek ulaşabileceği derece ve kıdem ise 1/4'tür. Bu nedenle 1.4 şube müdürü maaşlarını incelemek önemlidir.

1/4 şube müdürü maaşı 2024 yılında güncel olarak şu şekildedir:

  • Şube müdürleri kamu kurumlarında 1/4 derecesine ulaştıklarında ortalama olarak 50.000 TL maaş almaktadır.

3- Milli Eğitim Şube Müdürü Maaşı

Milli eğitim şube müdürü maaşı

Şube müdürlüğü için kamu sektöründe önemli kurumların başında Milli Eğitim Bakanlığı geliyor. MEB şube müdürü maaşları da bu anlamda oldukça önemlidir. Güncel bilgileri inceleyelim…

Milli Eğitim Bakanlığı şube müdürü maaşı 2024 yılında aşağıdaki gibidir:

  • MEB’e bağlı birimlerde şube müdürü olarak görev alan personeller ortalama olarak 41.500 TL ile 50.000 TL arasında maaş almaktadır.

4- Diyanet Şube Müdürü Maaşı

Diyanet şube müdürü maaşı

Diyanet İşleri Başkanlığı ise şube müdürlüğü yapılabilecek bir başka kamu kurumudur. Kamu sektöründe DİB’e bağlı birimlerde görev alan şube müdürü maaşları da benzer miktarlarda maaş almaktadır.

Şube müdürü maaşı 2024’te Diyanet kurumları için aşağıdaki gibidir:

  • Diyanet İşleri Başkanlığı birimlerinde görev alan şube müdürlerinin aylık kazancı ortalama olarak 41.500 TL ile 50.000 TL arasındadır.

İlginizi Çekebilir: Tır Şoförü Maaşları

Şube Müdürleri Ne Kadar Maaş Alıyor? İnceleme…

Şube müdürlerinin aylık maaşları hakkında kamu ve özel sektör için güncel bilgileri verdik. Ancak burada yer alan maaş miktarları, görev alan personelin eğitim seviyesi, deneyim süresi ve mesleki becerilerine göre değişiklik gösterebilecektir. Bu nedenle ayrı olarak incelemek gerekebilir.

Şube müdürü maaşı kurumdan kuruma göre değişmekle birlikte özel sektörde ortalama 35.000 TL - 100.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Kamu kurumlarında ise daha çok kıdem ve dereceye göre belirlenen maaşlar 41.500 TL ile 50.000 TL arasında değişmektedir.