Sirke mi, limon mu?
Areda Piar'ın bin 100 kişiyle gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarına göre halkın yüzde 75,9 gibi çok büyük bir çoğunluğu turşunun sirkeli, yüzde 24,1 ise turşunun limonla yapılması gerektiğini düşünüyor.
Yine aynı araştırmada sorulan "Favori turşunuz hangisi?" sorusu ile tüketicilerin turşu tercihleri belli oldu.
Yüzde 44,7 salatalık
Yüzde 24,8 karışık,
Yüzde 10,6 lahana,
Yüzde 9,2 biber,
Yüzde 4,2 acur,
Yüzde 1,9 taze fasulye,
Yüzde 1,2 yeşil domates,
Yüzde 0,7 havuç,
Yüzde 0,5 patlıcan
Yüzde 2,2 diğer.
Kaynak: Haber Merkezi