Nurlu, “Görevimize 31 Mart 2024 tarihinde başladığımız günden bu yana Salihli halkına hizmet etmek ve şehrimizi daha yaşanabilir kılmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Ancak bu süreçte Milliyetçi Hareket Partisi tarafından her zamanki gibi yapılan bu haksız eleştiriler, kamuoyunu yanıltıcı ifadeler ve saptırmalar, gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

Başkan Nurlu yaptığı açıklamada “Bahsedilen Bahçecik İçme Suyu Hattı projesi, şehrimiz için önemli bir yatırım olup, çalışmalar titizlikle devam etmektedir. Ancak su hattının durdurulduğuna dair iddialar tamamen gerçek dışıdır. Her büyük altyapı projesinde olduğu gibi, teknik sebeplerle geçici duraksamalar yaşanabilmektedir. Tüm halkımızın bildiği üzere ilçemiz geçtiğimiz günlerde çok büyük orman yangınları atlatmıştır. Bahçecik İçme Suyu Hattı projesi orman sahasından geçtiği için Manisa Valiliği tarafından 15 Ekim’e kadar orman içerisinde kaynak yapımına izin verilmemektedir. Projenin boruların döşenmesi için gerekli yol açımı ve depo inşaa faaliyetleri MASKİ kontrolünde devam etmektedir. Halkımızın 100 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla bu projenin tamamlanması için MASKİ Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak kararlılıkla çalışıyoruz.

TEMİZLİK VE ÇÖP TOPLAMA HİZMETLERİ

Belediyemiz temizlik ekipleri, şehrimizin her köşesinde düzenli bir şekilde görevini yerine getirmektedir. Çöp toplama hizmetleri, Salihli'nin hijyenik bir şehir olarak kalmasını sağlamak adına aksatılmadan yapılmaktadır. Sosyal medyada yayılan "çöp konteynerlerinin boşaltılmadığı" iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Seçimin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen art niyetli bir güruh tarafından bilinçli şekilde çöp konteynerleri boş olmasına rağmen çöpler konteyner çevresine bırakıldığı tespit edilmiştir. Bu süreç ile ilgili Belediyemiz ekipleri takipte olup en kısa sürede tespit edilenler hakkında cezai işlem yapılacaktır. Önceki dönemde maalesef temizlik işlerine gerekli yatırım yapılmamış, Salihli Belediyesine göre daha az sorumluluk sahası olan komşu ilçeler Akhisar ve Turgutlu Belediyelerine göre Belediyemiz personel ve ekipman olarak % 40 daha az kapasiteyle çalışmak durumunda bırakılmış olup, bu açığı kapatmak amacı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız nezdinde başvuralar yapılmış, Bakanlık izni sonrası hızlı bir şekilde eksiklikler tamamlanacaktır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen her türlü şikâyet anında değerlendirilmekte ve vatandaşlarımızın rahatı için gerekli adımlar atılmaktadır. Manisa Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda ilaçlama çalışmaları tüm yaz boyunca devam etmiş olup seçimin hemen sonrası lavra döneminde yapılması gereken ilaçlama çalışmaları önceki dönemin yöneticileri tarafından kasti olarak aksatılmış, ilgili yöneticiler ile ilgili gerekli işlemler yapılmıştır. Ayrıca parklarımızın bakım ve onarımı da program dahilinde yapılmakta olup Belediye Meclisimizde alınan karar doğrultusunda personel takviyesi ile daha etkin bir çalışma sergilenecektir.

PERSONEL UYGULAMALARI

Çalışanlarımız, belediyemizin en değerli varlıklarından biridir ve onların iş güvenliğine, huzuruna büyük önem vermekteyiz. Personelimize yönelik iddialar, gerçeklikten uzaktır. Belediyemiz bünyesinde görev yapan hiçbir çalışanımıza mobbing uygulanmamakta, aksine çalışanlarımızın iş ortamında huzurlu bir şekilde görevlerini yapabilmeleri için gerekli ortam sağlanmaktadır. Hiçbir personel keyfi sebeplerle işten çıkarılmamıştır ve çıkarılmayacaktır. Ayrıca şeffaf yönetim anlayışımız gereği, personel alımları ve işten çıkarma süreçleri tamamen yasal çerçevede ve kamuoyunun bilgisi dahilinde yürütülmektedir.

YATIRIMLAR VE PROJELER

Seçim döneminde verdiğimiz tüm vaatlerin arkasındayız ve bu vaatleri gerçekleştirmek için çalışmalarımız sürmektedir. Halkımızın bize verdiği 5 yıllık görev süremizin sonunda yapılması gereken yorumlar maalesef hazımsızlık sebebi ile bugün yapılmaktadır. Bunun takdiri Salihli halkında olacak olup Milliyetçi Hareket Partisinin kendi dönemlerinde yapılan usulsüzlükler ve yanlış uygulamalar hakkında öz eleştiri yapmalarının daha doğru olacağı konusunda tavsiyede bulunmaktayız. Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Tesisi, Kurşunlu Kaplıcaları Termal Oteli ve Gençlik Merkezi projeleri üzerine çalışmaya devam ediyoruz. Bu projeler, halkımıza verdiğimiz sözler doğrultusunda hayata geçirilecektir. Devlet yönetiminde devamlılık esastır ve önceki dönemde başlatılan projelerin tamamlanması ve vaat ettiğimiz tüm projelerin gerçekleşmesi için gerekli adımları atmaktan geri durmuyoruz. Ancak projelerin hayata geçmesi zaman ve titiz bir planlama gerektirmektedir.

Prostat kanserini etkileyebilecek faktörler nelerdir ? Prostat kanserini etkileyebilecek faktörler nelerdir ?

BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZ

Göreve geldiğimiz günden bu yana, Salihli’mizin ihtiyaçlarına göre planlama yapıyor, halkımızın taleplerini dinliyor ve adil bir yönetim anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hizmet anlayışımız taş üstüne taş koymak ve Salihli'yi daha modern, daha yaşanabilir bir şehir haline getirmektir. Her türlü eleştiriye açık olmakla birlikte, kamuoyunu yanıltma amacı güden ve gerçek dışı iddialarla halkımızın güvenini zedelemeye çalışan açıklamalara karşı tavrımız nettir. Sonuç olarak, Salihli'nin gelişimi için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Hiçbir spekülasyon bizi halkımıza hizmet etmekten alıkoyamaz. Şeffaf yönetim anlayışımızla, Salihli halkının ihtiyaçlarını karşılamaya ve sorunlarına çözüm üretmeye devam edeceğiz.”

Muhabir: Fatma Uysal