Salihli’nin Yılmaz, Keli, Atatürk, Çavlu, Beşeylül, Hasalan, Süleymaniye ve Pazarköy Mahallelerinde açılması planlanan ve geçtiğimiz ay yürütmeyi durdurma kararı veren mahkeme, 17 kuyunun açılması projesini iptal etti.

Salihli’de açılacak olan kuyularla ilgili olarak Manisa Valiliği, 2022 yılında "Çevresel etki değerlendirmesi gerekli değildir" kararı vermiş, bu  kararın üzerine Salihli Çevre Derneği ve vatandaşlar, dava açmıştı.

Manisa 2. İdare Mahkemesi de bilirkişi raporuna dayanarak geçtiğimiz ay projenin yürütmesini durdurmuştu.

f7eb4c4a-e7e1-4b1f-9c8d-1dbb4307f3f3

Davayı bugün esastan görüşen mahkeme, projenin iptaline karar verdi.

Yakınları hayatından endişeli: 20 gündür haber alınamıyor Yakınları hayatından endişeli: 20 gündür haber alınamıyor

Mahkeme heyeti iptal gerekçesinde, özellikle yer altı ve yüzey suları ile tarımsal toprakların kirlenme olasılığına dikkat çekti. Mahkeme ayrıca Gediz Havzası’nın mevcut durumuna da dikkat çekerek çevrenin dengesinin bozulabileceği belirtti.

Salihli Çevre Derneği Avukatı Yıldıray Çıvgın “Salihli’ye açılması planlanan 17 kuyu projesi mahkeme tarafından iptal edilmiştir. Dava müvekkillerim lehine sonuçlanmıştır. Herkese emeği için çok teşekkür ederim. Bu davanın kazanılması, hem ilçemizin geleceği açısından hem de müvekkillerimizin haklılığını göstermesi açısında oldukça büyük bir hukuki kazanımdır. Umarım bu dava, bir nebze olsun sermaye şirketlerini ilçemizden uzaklaştırır. Şimdi mücadelemizi büyütme zamanı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”

Kaynak: Ayşenur Yılmaz