CHP İlçe kadın kolları tarafından Milli Birlik ve Demokrasi Meydanında düzenlenen etkinliğe Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu , CHP İlçe Başkanı Enver Akgün CHP ilçe kadın kollarlı Başkanı Müyesser Keskiner ile ve kadın ve gençlik kolları üyeleri ve vatandaşlar ellerindeki dövizlerle birlikte katılım sağladı.  

D S C 0398

‘Bizim ülkemizde başıboş hayvan sorunu yoktur, hırsız mı, katil mi, tacizci mi? Sorunu vardır’ diyen Veteriner Hekim Muzaffer Pınarbaşı,  “Burada olmaktan Onur duymuyoruz. Yapılan tüm direnişlere rağmen, gecenin geç saatlerinde onaylanan bu yasayı asla kabul etmiyoruz. Bununla ilgili tüm yasal haklar kullanılıp üst mahkemeye gidilecektir. Kabul edilen yasanın 5. Maddesinde geçen Sahipsiz hayvanlarında, sahipli hayvanlar gibi yaşamları desteklenmelidir. İfadesi yürürlükten kaldırılması rehabilite edilen köpeklerin sahiplendirilinceye kadar hayvan bakım evlerinde bakılması ve sokak köpeklerinin veteriner hizmetleri kanundaki esaslara göre öldürülmesi yer alıyor.

D S C 0385 Ötenazi, çok kısa anlamla söylemek gerekirse, ‘ağrısız ve acısı ölüm’ anlamına gelmektedir. Ancak biz veteriner hekimleri kendi deyimleriyle, 3 uzvunu kaybetmiş, yaşam şansı bulunmayan, kendi hayatına devam edemeyecek şekilde kanser ve sağlık sebeplerinden dolayı ağrısız ve acısız bir şekilde sona erdirilmesi durumudur.’ Ancak görüyoruz ki, ötanazi kelimesinin anlamını, kavramını bilmeyen bir grup tarafından bu olay ne yazık ki, mecliste onaylanıp önümüze konuldu. Bunu söylemek gerek, bizim ülkemizde başıboş hayvan sorunu yoktur, hırsız mı, katil mi, tacizci mi? Sorunu vardır. Bu yasa geri çekilmelidir. Halk suyunu vermeye razı, sokak hayvanlarını kurtaralım. Bizlerin eli o taşın altında zaten, daha fazlası içinde hazırız. Dünyamız sadece insanlara değil tüm canlılara aittir.” İfadelerine yer verdi.

İsrail, Lübnan'a yönelik siber saldırılara yanıt verdi: "Savaşta yeni Bir aşamaya geçtik" İsrail, Lübnan'a yönelik siber saldırılara yanıt verdi: "Savaşta yeni Bir aşamaya geçtik"

D S C 0398

D S C 0396

D S C 0395-1

D S C 0393-1

D S C 0391

D S C 0389

D S C 0388

D S C 0381

Muhabir: ONAY OZAN