Altınordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde eski karısı Ayşe Ç'yi (48), 28 Ağustos 2023 yılında keser sapı ile vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Mükerrem B (49), karar duruşmasında 4'üncü kez hakim karşısına çıktı. Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Mükerrem Bile tarafların avukatları ile Mükerrem Bve Ayşe Ç’nin 4 çocuğu katıldı.

3 Temmuz 2024 tarihindeki duruşmada Cumhuriyet savcısı, sunduğu mütalaasında, sanığın tasarlayarak kasten adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

“Böyle olsun istemedim, pişmanım”

Duruşmada Mükerrem B., mahkeme heyetinin söz vermesi üzerine, “Eski eşim yanlış yollara saptı. Çocuklarımı görmek için Ordu'ya gelmiştim. Hakarete ve aldatılmaya maruz kaldım. Böyle olsun istememiştim, çok üzgünüm, pişmanım” dedi.

Sanık avukatı, Mükerrem B'nin öldürme kastıyla hareket etmediğini, eski eşinin kendisini sosyal medya üzerinden tahrik ettiğini ve suçun vasfının haksız ağır tahrik altında eski eşini yaralaması ve eski eşinin ölmesi olarak değiştirilmesini istediklerini söyledi.

Uyuşturucu operasyonunda 50 kişi tutuklandı Uyuşturucu operasyonunda 50 kişi tutuklandı

Müşteki avukatı ise mütalaa doğrultusunda sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası verdiği sanık hakkında takdiri indirim sebebiyle müebbet hapis cezası uyguladı.

KESER SAPINI 1067 KİLOMETRE VALİZİ İLE YANINDA TAŞIMIŞ

Soruşturma kapsamında ifade veren B., Ç ile 2003 yılında evlendiklerini, 2022 yılının ekim ayında boşandıklarını söyledi. Boşandıktan sonra inşaatta çalışmak için Manisa'nın Salihli ilçesine gittiğini belirten B., 28 Ağustos 2023'te Ordu'ya döndüğünü söyledi. Yola çıkarken yanına aldığı valize ahşap keser sapını da koyduğunu anlatan B, "Eski eşim ile her ne kadar görüşmesem de TikTok hesabını sahte hesaplardan takip ettim. Burada yaptığı paylaşımlar nedeniyle kızmıştım. Yanıma aldığım valize, inşaat işlerinde kullandığım ahşap keser sapını da koydum. 16.30-17.00 saatleri arasında eski eşimin ikamet ettiği eve tek başıma gittim. Zile bastım, kapıyı açan olmadı" şeklinde ifade vermişti.

Muhabir: ONAY OZAN