Ak Parti heyeti, Salihli Devlet Hastanesi inşaatını inceledi Ak Parti heyeti, Salihli Devlet Hastanesi inşaatını inceledi

Başvuru yapan adaylar, başvuruların sona ermesinin ardından kura çekimi ile açıklanacak. Peki kura çekimi ne zaman yapılacak? Tüm detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı ile İŞKUR arasında ülke genelindeki tüm okullarda 120 bin temizlik görevlisi alımı için protokol imzalandı.

Türkiye genelinde gerçekleştirilecek olan bu geniş çaplı temizlik görevlisi alımı, eğitim-öğretim ortamlarının daha hijyenik ve güvenli olmasına yönelik atılan önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

Hem öğrenci sağlığının korunması hem de eğitim süreçlerinin aksamadan sürdürülebilmesi için bu alımlar büyük bir önem taşıyor.

A5-1

Salihli’de 165 kişi alınacak

İŞKUR’un ’İş Gücü Uyum Programı’ (İUP) kapsamında Salihli’deki tüm okullarda da personel alımı gerçekleştirilecek. 165 kişilik personel alımı için şuana kadar başvuru yapanların sayısı ise 200’e yaklaşmış durumda.

A4-2

’İş Gücü Uyum Programı’ Detayları

İUP, özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin istihdam edilebilirliğini artıracak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplini kazanmalarını sağlamak amacıyla hazırlandı. 

18 yaşını doldurmuş, İŞKUR'a kayıtlı, emekli olmayan ve son bir aydır sigortalı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başvurabildiği İUP'lar yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay süreyle uygulanacak. 

A2-4

Programların ilk 4 haftası yoğunlaştırılmış eğitimler nedeniyle haftada 37,5 saat (5 gün), diğer haftalarda ise haftalık 22,5 saat (3 gün) olarak planlandı. 

İUP katılımcılarının kısa vadeli sigorta primleri de karşılanacak. Bununla beraber bir katılımcı, programlardan azami 140 fiili gün faydalanabilecek. 

Öte yandan, katılımcıların İUP harici başka yerde çalışmasının önünde bir engel bulunmuyor.

A3-4

Alınacak Personel Ne Zaman İşe Başlayacak?

Kura çekimlerinin tamamlanmasının ardından, seçilen personellerin önümüzdeki hafta içerisinde görevlerine başlamaları bekleniyor. İŞKUR ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın planlamasına göre, temizlik görevlileri kura çekimi sonuçları açıklandıktan kısa bir süre sonra işbaşı yapacaklar. Bu personellerin atanacakları okullar ve görev alanları da kura sonuçlarıyla birlikte duyurulacak.

Muhabir: Fatma Uysal