Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Makasçı, eğitim öğretim dönemi öncesi açıklamalarda bulundu.

‘ESNAFIMIZ KARA GÜN DOSTUDUR’

Makasçı “Kırtasiyeci esnaf ve sanatkarlarımız her zaman toplumumuzun eğitimden, kırtasiyeye ve okul çantalarına kadar her türlü ihtiyaçları için kara gün dostu olmuştur. Veliler den, alışverişlerini garantili muhatabı olan kırtasiyeci esnafından yaparak onlara destek olmalı. Çünkü kırtasiyeciler temizlik, iş sağlığı ve güvenliği konularında tedbirlerini en üst seviyede almış durumda. Ayrıca sadece okulların açılış tarihlerinde her türlü kırtasiye malzemeleri satan zincir marketlere karşı da acil önlemler alınmazsa kitap ve kırtasiyeci esnafımız haksız rekabete karşı direnme gücünü kaybedecektir. Taslak halinde Meclis'te bekleyen ve esnafın haksız rekabete karşı korunmasının tek yolu olan Perakende Yasası bir an önce hayata geçirilmeli" dedi.

B40B9B84 3E3A 46Ea A132 3A27267Bed4A

Resmi Gazete'de yayınlandı: 6 üniversiteye rektör ataması yapıldı Resmi Gazete'de yayınlandı: 6 üniversiteye rektör ataması yapıldı

“ESNAFIMIZ KAN KAYBEDİYOR”

 Makasçı "Esnafımız her sokakta, her köşe başında açılan ve binlerce farklı ürünü tek bir mağazada satan marketlere karşı rekabet etmeye çalışırken her geçen gün kan kaybediyor" dedi. Özellikle zincir marketlerin yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesinde çocukların sağlığını olumsuz etkileyebilecek ürünlere engel olmak amacıyla gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade edilen açıklamada, denetimlerin "güvensiz ürüne karşı sıfır tolerans" ilkesi çerçevesinde sürdürüldüğüne işaret edildi. Ayrıca güvensiz ürünlerin piyasaya arzı yasaklanarak toplatılması sağlanacak, bu ürünlerin imalatçı ve ithalatçılarına idari para cezası uygulanacak. Güvensiz bulunan ürünlerin 'sağlığa zararlı madde içermez' gibi reklam ve tanıtımlarının olduğunun tespit edilmesi durumunda Bakanlık bünyesinde bulunan Reklam Kurulunca inceleme başlatılması gerekmektedir dedi. Başkan Makasçı, yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilere ve esnaflarımıza hayırlı olmasını diledi.

Muhabir: Onay Ozan