İlk tören Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Törene Salihli Cumhuriyet Başsavcısı  Orhan Al, Adalet Komisyonu Başkanı Abdullah Tok, Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, İlçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Doğukan Karaaslan, hakim ve savcılar ile Manisa Barosu Salihli Temsilciliği avukatları katıldı. Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Adli̇ Yil (4)

Programda günün anlam ve önemini belirten ilk konuşmayı Manisa Barosu Salihli Temsilcilerinden Avukat Asena Badel Zengin yaptı.

Zengin

“Bilge bir deyişle, evrenin ruhu olan adaleti tarih boyunca özümsemiş ve bu erdemin varlığı için gövdesini, aklını, yüreğini ortaya koymuş tüm adalet emekçilerini saygı ile anarak başlamak istiyoruz bu adli yıla.Sizlerin varlığı ile vücut bulan ve ruhu evrende egemen olan adaletin nasıl bir yüksek şuur olduğunu tekrar hatırlatarak başlamak istiyoruz bu adli yıla.Aziz bir milletin aziz ve bilinçli fertleri olmanın onuru ile, Türk Milletinin evvelden ahire uzanan kızıl elması olan adalet dağıtma idealinin idraki ile başlamak istiyoruz bu adli yıla.Başta Mustafa Kemal Atatürk ve kuvay-ı milliye inancı ile bu aziz milletin bu topraklara vatanımı vermem diyen direnişi ile kurtuluş mücadelesi verip adaleti rapteden milyonlarca ruha selam durarak başlamak istiyoruz bu adli yıla.Değerli hazirun unutulmamalıdır ki adaletin ruhunun gölgesindeyiz ve bu gölgeden sesleniyoruz dünyaya. Avukat, Hakim, Savcı, Adliye Emekçilerimiz ile bu ruhun önemini bilerek bilgi, fikir, emek ve adil kararlar ortaya koyup bu ruhu yüceltmeye devam etmeliyiz.

HUKUK DEVLETİ HEPİMİZİN SİGORTASIDIR

Adli̇ Yil (5)

Herkesin tek güvencesi olan hukuk devletini tüm uzuvları ile korumak bize bu aziz millet tarafından verilmiş şerefli bir görev ve kutsal bir emanettir. Hiçbir makamın, hiçbir grubun hukukçulara efendi olamayacağı ve hukukçuların köle kullanmadığı bir tarihsel misyonun temsilcisiyiz. Devletin temelinin adalet olduğunu unutmadan, Kutlu Devletimizin ve gözbebeğimiz Cumhuriyetimizin bekasını ancak adaletle ayakta tutabiliceğimizin bilincindeyiz. Bu sebeple adalet görevini hakkıyla yerine getirirken attığımız her gerçek adalet adımı aynı zamanda bu kutsal değerlere yeniden sadakatle sarılmaktır.”

Adli̇ Yil (6)

"Yeni adli yılını kutlarım"

Adalet Komisyonu Başkanı Abdullah Tok ise “2024-2025 adli yıl açılış törenine teşrif etmenizden dolayı büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Sizleri adliyemiz adına en işten duygularımla ve saygıyla selamlıyorum.  Geçmiş yıllarda kaybettiğimiz meslektaşlarımızı yargı şehitlerimizi, depremde yitirdiğimiz vatandaşlarımızı, vatanımız uğruna can veren güvenlik güçlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Türkiye Cumhuriyetini kuran ve bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi şükranla anıyorum. Adalet, eşitlik ve kardeşlik duygularının somutlaştığı, barışın ve refahın  arttığı bir yıl olması dileği ile hakim, savcı ve avukat meslektaşlarımın ve tüm yargı çalışanlarının yeni adli yılını kutlarım.” Dedi.

Adli̇ Yil (12)

Adli̇ Yil (11)

Türkiye’nin dört bir yanından ziyarete geliyorlar Türkiye’nin dört bir yanından ziyarete geliyorlar

Adli̇ Yil (10)

Adli̇ Yil (9)

Adli̇ Yil (8)

Adli̇ Yil (7)

Adli̇ Yil (3)

Adli̇ Yil (2)

Adli̇ Yil (1)

Muhabir: ONAY OZAN