Salihli’nin özellikle kırsal mahallelerinde tütünün yerine alternatif ürün olarak ekilen ve son yıllarda da bölgenin gözde ürünü haline gelen, salçadan sosa, közlemeden kurutmaya, toz ve pul biberden baharat yapımına, hatta turşuya varana kadar birçok alanda kullanılan, giderek kullanım alanı artan, tarıma dayalı sanayinin ve hazır gıdaların vazgeçilmez hammaddesi olan kapya biber (Kırmızı biber), üreticileri hasat için gün sayıyor.

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan, aromasıyla, tadıyla, kalitesiyle öne çıkan, halk arasında ise kırmızı inci olarak anılan kapya biberlerinin hasadına ise önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi.

96235415 Ab94 4Fa0 A177 7860Bdc82B93

32753495 45Cd 40Bd 9988 A2Fe0E107793

Tüketici güven endeksi 78,2 oldu Tüketici güven endeksi 78,2 oldu

9B32970C 848B 41Ca 9Abd A67314Aef0C6

7Ca7C651 65E5 45A1 Beff 12B0A150Ce59

Muhabir: BEHZAT AKCAN