Lidya Sardes otel havuz başında gerçekleştirilen yemek programına ilçe protokol üyeleri de eşleri ile birlikte katılım sağladı. Yemekli program Kur’anı Kerim tilavetiyle başladı.

D S C 0539

“BOYNUMUZUN BORCU”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Salihli Huzurlu Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Nurettin Kelem,"Bugün ne mutlu bizlere ki, siz şehit ve gazi ailelerimiz ile birlikte bir akşam yemeğinde buluştuk. Bugün bu sofrada aynı masa etrafında aynı çorbaya kaşık sallayarak, ortak kaderi paylaşmanın coşkusunu yaşıyoruz. Bizler iyi günde de, kötü günde de, kader birlikteliği yapmaktan asla vazgeçmeyen, birlikte her zorluğa karşı durabileceğimiz inancına ve gücüne sahip, aziz bir milletiz. Sevgiler paylaşıldıkça büyür, acılar ise paylaşıldıkça küçülür. Bu birlikteliğin devletimizin ve milletimizin ilelebet payidar olmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Biz Türk Milleti olarak büyük bir aileyiz. Ama şehit aileleri ve gaziler olarak daha yakın ve birbirimiz üzerinde hak ve hukuku daha belirgin olan bir aileyiz. Canlarını, vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan veren şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur.” İfadelerine yer verdi.

Gazi Yemek (11)

Nurettin Kalem’den sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Salihli Şubesi Başkanı Rıdvan Herey’de selamla konuşması gerçekleştirdi.

Gazi Yemek (2)

 “BİRLİK BERABERLİK” VURGUSU

Herey’den sonra ise bir konuşma yapan Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam’da konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yaparak,  “ Şehit ve Gazi ailelerimiz ile biz imkanlarımız el verdiği ölçüde her zaman her yerde bir olmaya, beraber olmaya çalışıyoruz. Bir olmadığımız, beraber olmadığımız yerlerde de gönüllerimizin bir olduğumuzu şehit ve gazi ailelerimiz görüyorlar. Bir ve beraber olduğumuz için bin yıldır bu vatanın üzerinde devlet, millet el ele birlikte bu hakimiyetimizi u topraklar üzerinde devam ettiriyoruz. Bu birlikteliğimiz devam ettiği sürece de kimsenin bizi bu topraklardan atamayacağını herkes biliyor.” dedi.  

Gazi Yemek (3)

Türkiye'nin 20 bin yıllık buzulları eriyor Türkiye'nin 20 bin yıllık buzulları eriyor

Program, protokol üyelerinin gazi ve şehit yakınları ile fotoğraflar çektirmesiyle sona erdi.

Gazi Yemek (10)

Gazi Yemek (9)

Gazi Yemek (8)

Gazi Yemek (7)

Gazi Yemek (6)

Gazi Yemek (5)

Gazi Yemek (4)

Gazi Yemek (1)

Muhabir: ONAY OZAN