Salihlili vatandaşlar, yıkılması planlanan eski kütüphane binasının biran önce yıkılıp yerine yeni kütüphanenin kazandırılmasını dört gözle beklerken, geçtiğimiz haftalarda Salihli İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğüne getirilen Hüsamettin Yardımcı, eski kütüphane ile mevcut kütüphane ile ilgili Sektör Medya’ya değerlendirmelerde bulundu. 

D S C 0303-1

“Yıkım için yazışmalar tamam, proje hazır”

Eski kütüphane binasının yıkımı için yazışmaların tamamlandığını dile getiren Hüsamettin Yardımcı,  “Salihli, kütüphaneye kazandırılacak okuyucu sayısı bakımından yüksek potansiyele sahip bir ilçe. Salihlili vatandaşlarımızı kütüphaneye yönelik bayağı ilgili gördüm. Kütüphane yeni bir yere taşınmış. Eski binamız depreme dayanıksız çıkmış. Birkaç ay olmuş yeni yerine taşınalı, burası kiralık şuanda. İnşallah biran önce eski binamız yıkılacak, yerine çok daha güzel modern bina yapılması tasarlanıyor. Bunun için çalışmalar başlamış durumda. Binanın yıkımı için yazışmalar yapılmış. Kültür merkezi, kütüphane hepsi bir arada bir proje düşünülüyor. Şuanda bina zaten yatırım işletmelere ait. Kütüphane ve kültür merkezi bir bina vardı. Yine aynı şekilde bir proje hazırlanmış durumda.” diye konuştu.

D S C 0150-1  

Salihli için yeni kütüphane aciliyeti

Yeni kütüphane ve Kültür merkezinin içinde barınacağı yeni binanın yapımının acil yapılması gerektiğine vurgu yapan Yardımcı, “Salihli için gerçekten aciliyeti olan diye düşünüyorum. Çünkü Salihli çok büyük bir ilçe ve okuyucu potansiyeli çok fazla. Konum olarak da yıkılıp yeni yapılacak olan kütüphanenin yeri çok güzel. Hemen yanında Beş Eylül ilkokulu var. Bütün halkın ulaşabileceği bir yerde. Yer olarak çok iyi. İnşallah biran önce yeni kütüphane yapılıp okuyuculara hizmet verir.”

Yeni yapılan tüm kütüphaneler, son teknoloji ile donatılı

Ekran Görüntüsü 2024 09 10 124011

Gelişen teknolojinin kütüphanelerde de yer bulduğunu hatırlatan Yardımcı, “Yeni yapılan kütüphaneler son teknoloji ile donatılı olarak yapılıyor. Bunun birçok örneği var. Bu yıl Bakanlığımız 100 kütüphane yaptı Türkiye genelinde. Yapılan kütüphanelerin hepsi son teknoloji ile donatılmış vaziyette. Çocuk oyun alanından, oyuncak kütüphanelerine, PlayStation salonlarına kadar çok modern kütüphaneler yapıldı. İnşallah Salihli’ye bunu kazandırmak için elimizden geleni yapacağız.” dedi. 

Cumartesi açık olacak

 Okulların açılması ile birlikte kütüphanenin de hafta sonu açık olacağını ifade eden Yardımcı, “ Yaz döneminde Cumartesi günleri kapalıydı okulların açılması ile birlikte Cumartesi günleri açık olacak kütüphanemiz. Akşamda şuan 18.00’a kadar açık olmayı planlıyoruz. Okuyucu talebi, personel durumu, mevcut konumun güvenliği değerlendirildiğinde bu süreyi uzata da biliriz. Önemli olan bizim için okuyucunun kütüphaneden ne kadar faydalandığı.” İfadelerinde bulundu.

D S C 0154-1

Yeni kitaplar geldi raflarda yerini alacak

Yeni kitapların geldiğini de söyleyen Yardımcı,” Yeni kitaplarımız geldi. Yaklaşık 8 bine yakın bu yıl kütüphanemize kitap kazandırılmış. En kısa zaman da raflara gelecektir. Yeni kitaplarımıza okuyucularımız kısa sürede inşallah ulaşacak.” dedi.  

Minik Narin'in ismi parkta yaşatılacak Minik Narin'in ismi parkta yaşatılacak

Ekran Görüntüsü 2024 09 10 124011D S C 0158

D S C 0156-1

D S C 0151

Muhabir: ONAY OZAN