Salihli Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını Diş Hekimi Elif Ezgi Kaynak okudu.

‘Kadınlarda sık görülen ve önemli bir sağlık problemidir’ ‘Kadınlarda sık görülen ve önemli bir sağlık problemidir’

Kaynak “11 Haziran'da Sinop'ta yaşanan elim trafik kazasında, Boyabat ilçesine geçici görevle gitmekte olan genç hekim Meslektaşlarımız Dr. Sena Sakin ve Dr. Mehmet Turan Yazlak, ne yazık ki iş kazası sonucu hayatlarını kaybetti. Aynı kazada ağır yaralanan Doktor Beyza Nur Çetin, şu an Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda ve durumu maalesef ciddiyetini koruyor. Kayıplarımız kalbimizde, tepkimiz güvencesizliğe. Bu tarifsiz acı, yalnızca bizlerin değil, tüm sağlık camiamızın yüreğinde derin yaralar açtı.

KALICI ÇÖZÜMLER TALEP EDİLDİ

Bu trajik olay, Sağlık Bakanlığı’nın sıkça başvurduğu geçici görevlendirme uygulamalarının yerindeliğini ve güvenliğini bir kez daha sorgulamamıza neden oluyor. Daha planlı bir istihdam politikası ve kurumların gerçek ihtiyaçlarını karşılayacak kalıcı çözümler bulunması elzemdir. Geçici görevlendirmelerin, kamu yararına ve hukuka uygun olması kadar, güvenli çalışma koşullarının sağlanması da hayati önem taşımaktadır. Sağlık Bakanlığı’nı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması için acilen harekete geçmeye çağırıyoruz.

“MESLEĞİMİZE GÜVENLİ BİR GELECEK İSTİYORUZ”

Hekim ve sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlamak için, tüm geçici görevlendirmelerin risk analizlerinin yapılmasını, uygun ulaşım araçlarının temin edilmesini ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını talep ediyoruz. Hekim ve sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve güvenliğin en üst düzeyde sağlanması için, ilgili mevzuatın gözden geçirilmesini istiyoruz. Sağlık hizmetlerinin kaliteli ve güvenli bir şekilde sürdürülebilmesi için, hekim ve sağlık çalışanlarının hak ettikleri koşullara kavuşması bir zorunluluktur. Mesleğimize güvenli bir gelecek istiyoruz.”

Kaynak: Onay Ozan